Секрети от шеф-повар

6 тайни при оформлението на ястията

Магазини Берьозка, руско ястие

Към оформлението на ястията можете да подходите по различни начини. При едни висшето изкуство на подреждане на чинията предизвиква пристъпи на възторжени възгласи. Други предпочитат да не оформят нищо – всичко се яде така, както е поставено в чинията. Още повече, на противниците на авторската кухня е сложно да поспорят със звездите относно това колко по-привлекателна става масата с кулинарното оформление, как прави по-изтънчени маниерите на участниците на трапезата и привнася елемент на елегантност при вечерята или обяда.
На визуализацията се отдава не по-малко внимание, отколкото на самия вкус на ястието. В живота се привнася естетика. Основните ястия се разпределят така, че в чинията, без преувеличение, да се преврърнат в едивно произведение на изкуството. Така че в какво се състои тайната на сервиране на ястието? Например шеф-готвачът Трейси Торес разказва за свински пържоли с чеснов колбас и полента – ако спазвате основните принципи за оформяна на ястието, можете лесно да възпроизведете «звездна» трапеза вкъщи.

Хайвер на селдата

Магазини Берьозка, руско ястие

Японците отдавна знаят ползите от хайвера от селда и плащат за него много пари. Впрочем, днес в цял свят нараства нейната популярност, понеже е изключително богата на полезни вещества. В нея има лецитин, витамини А, Е, D и групата В, фосфор, желязо и други минерални вещества и органични съединения, които са необходими за нормалното развитие на организма, за образуването на нови клетки на кожата, за регулиране на кръвното налягане и също за повишаването на хемоглобина в кръвта. В мазнината на хайвера от селда се съдържа също така „добър” холестерин в големи количества: от 1,5 до 14%, лецитин - от 1,0 до 43% и витамини A, B, D и С. От микроелементите съдържа калий, сяра, натрий, калций, магнезий, а така също селен, цинк, желязо, йод и други минерали.
Затова, КУПУВАЙКИ В БЕРЁЗКА СОЛЕНА СЕЛЬОДКА, радвайте се, ако намерите в нея хайвер – смело залейте със слънчогледово масло или направете сандвич, както на нашата снимка, и хапвайте! Наздраве!