Блатове за торта

Продукти, които може да намерите в магазини Березка

Сега не само за опитните домакини е достъпно приготвянето на празнично угощение – торта лично производство  Сега това може да го направи и дете. В помощ на всеки любител на това да подомакинства в кухнята, в «Берьозка» се продават готови блатове за торти от украинския производител MERCI.

Блатовете за торта са точени и вафлени блатове за торти: «Наполеон», «Пражка», «Медовик», «Медовик със сушени сини сливи» – това е вкусна основа за торти без печене.

А ето и една рецепта

Торта «Пражка»

1. Преди използването на корите, подръжте ги над пара или ги напоете със захарен сироп.
2. Намажете обилно блатовете с шоколадов маслен крем.
3. Повърхността на тортата облейте с разтопен на водна баня шоколад или шоколадова глазура.
4. Външните части на корите изрежете равномерно с остър нож и покрийте с крем и шоколадови стърготини.
5. Сложете тортата в хладилника за няколко часа.
6. Готовата торта разрежете с нож, намокрен в гореща вода.

ЗАХАРЕН СИРОП: разтворете 50г. захар в 100мл. вода и я кипнете за няколко минути.

МАСЛЕН ШОКОЛАДОВ КРЕМ: разбийте 200г. краве масло със стайна температура, постепенно добавете консерва кондензирано мляко и продължете внимателно да разбивате. В края на разбиването постепенно добавете 2-3 с.л. какао на прах.

ШОКОЛАДОВА ГЛАЗУРА: смесватечаша захар, ¾ ч.ч. прясно мляко и 50г. краве масло. Варите сместа, разбърквайки, на слаб огън, докато не се сгъсти. В края на варенето добавяте 1-2 с.л.какао на прах. Използвайте готовата глазура гореща.

ШОКОЛАДОВИ СТЪРГОТИНИ: охладен в хладилника шоколад сложете на дъска върху страничната му част и го нарежете с остър нож на стърготини.
MERCI е намерил почитатели не само в Украйна, а и в Германия, САЩ, Канада, Литва, а сега и в България, и в Румъния.

Категории: