Избрани продукти

Черен хайвер

Продукти, които може да намерите в магазини Березка
Черният хайвер се добива от риби като есетра, белуга, севрюга. Препоръчваме ви да го консумирате с шампанско, комбинацията им е умопомрачителна. Ето защо без шампанско и хайвер не може да мине нито една романтична вечеря!
Категории:

Водка

Водка, различни марки в магазини Березка

„Зърново вино” – така са назовавали водката монасите, създавали първите литри от тази напитка още през 16-ти век. Руският учен Дмитрий Менделеев доста по-късно доказва, че най-добрата твърдост на водката е именно 40 градуса. От тогава никой не се съмнява, че ако имаме пред себе си водка, то това е чиста като сълза напитка с умерена твърдост, който народът нарича „Зелен змей”.

Произведено в «Берёзка». Бородински хляб

Произведено в «Берёзка». Бородински хляб

Една от «визитните картички» на Русия – истинският Бородински парен хляб. Този хляб се отличава от другите със сложната си рецепта, с използването на така наречената «запарка» - смес от ръжено брашно, малц, млян кориандър и гореща вода. Запарката зрее и престоява не по-малко от 6 часа в топло помещение. Именно тя дарява Бородинския хляб с незабравим леко сладък вкус, сложен, наситен аромат, еластична гъвкавост и ярък шоколадов цвят на меката част.

Руски пряники (руски курабийки), бисквити и вафли

Продукти, които може да намерите в магазини Березка

Пряниките в "Берьозка" - едно от най-големите руски лакомства. Историята на пряниките започва през IX век. «Меден хляб» е първото название на руските пряники. Тяхното тесто по онова време е съдържало от порядъка на 50% мед. А ароматни пряники са станали чак през единадесети век. Когато в Русия започнали да докарват подправки от Близкия Изток и от Индия. В тестото се е добавяло канела, анасон, кардамон, джинджифил,все ароматни подправки и именно от руската дума «пряный» (ароматен, пикантен, подправен) е и дошло името «пряник», който в общи линии съответства на българската курабийка.
Класическите пряники са покрити с глазура, което ги защитава от бързо втвърдяване. Пряниките са източник на въглехидрати, необходими за зареждането на тялото с енергия. По тази причина те са полезни за децата, които изразходват много енергия при движение и изискват допълнителни запаси за нормалното развитие на растящия организъм.
Пряниките към чая, кафето или с чаша млякo са великолепна закуска, когато за вечеря е твърде рано, а обядът отдавна е минал. За да си набавим малко енергия междувременно ще ни помогнат руските пряники
Освен пряниките в магазини „Берёзка” се предлагат и други изключителни сладости, приготвени от фирма „Русские лакомства”: сладкиши от маслено тесто с различен вкус; торта „Медовик”; „Орешки” с кондензирано мляко.
Нашите пряники, бисквити, торти са без ГМО и консерванти.

Слънчогледово олио. Рафинирано или нерафинирано?

Слънчогледово олио.

Слънчогледовото нерафинирано олио -това е традиционна растителна мазнина в руската кухня. Именно за него се говори в поговорката "Кашу маслом не испортишь". Нерафинираното слънчогледово олио в древна Рус са го наричали "постно масло", т.к. то е влизало в постното меню вместо краве масло.

Това, че растителните масла са полезни за здравето, е известно дори на децата. Днес на щандовете на магазините може да срещнеш най-разнообразна продукция. Това е добре разбира се, но сред множеството от различни масла ни се налага да избираме само едно. Какво да бъде то?

Семки

Семки

Слънчогледовите семки получаваме от Русия, а именно от Тамбовска и Краснодарска област. Слънчогледът е една от най-популярните култури на тамбовските и краснодарските поля от далечни времена – почвите там са най-подходящите – чернозем, небето е слънчево – какво още е нужно, за да може слънчогледът да дава вкусни и едри семки?

Печени семки с умерено количество сол или въобще без нея, готови за употреба.

Пушена скумрия и сельодка

Пушена скумрия и сельодка
Едва ли са много тези, които се замислят за ползата от тези риби. Вкусно, питателно – и сякаш е достатъчно. А между другото скумрията и сельодката са мазни риби, което значи, че в тях се съдържат много ненаситени мастни киселини – ценен антиоксидант.
Категории:

Кренвирши и наденици

Продукти, които може да намерите в магазини Березка

Как да отличим кренвирш от наденица?

Любимо ястие на малките деца и бърза закуска за вечно бързащите възрастни – кренвирши и наденички. Приготвянето им отнема само няколко минути, но ако към тях сварим и гарнитура, то с получената на бърза ръка вкусна вечеря, можем да нахраним цялото семейство.

На пръв поглед, кренвиршите и надениците се различават единствено по размер, поради което мнозина не придават значение на особеностите им. В действителност тези два продукта имат няколко съществени разлики.

„Пресерви” от сельодка

„Пресерви” от сельодка

Най - вероятно вече сте опитвали „пресерви” от сельодка. Те са вкусни, удобни за съхранение, лесно се отварят и не трябва да се готвят, трябва само да се отвори опаковката. А вие знаете ли по какво се различават от консервите?
„Пресерви” и консерви – въобще не е едно и също. И основната разлика между пресервите и консервите е в начина на приготвяне на тези продукти.

Консерви

Пушени и полу-пушени колбаси

Продукти, които може да намерите в магазини Березка

Полу-пушен колбас. При него е характерна допълнителната студена обработка. В приготвената кайма се добавят вода и лед. Колбасите отлежават при нулева температура за около 6 часа и след това се опушват.

Сурово пушен колбас. В производството на този вид колбаси се използват коняк и много подправки. Каймата зрее 10 дни, а готовите колбаси - допълнително 30-40 дни. Колбасите се опушват при температура на дима от 20-25 ° C.