Колбаси и месни продукти

Кренвирши и наденици

Продукти, които може да намерите в магазини Березка

Как да отличим кренвирш от наденица?

Любимо ястие на малките деца и бърза закуска за вечно бързащите възрастни – кренвирши и наденички. Приготвянето им отнема само няколко минути, но ако към тях сварим и гарнитура, то с получената на бърза ръка вкусна вечеря, можем да нахраним цялото семейство.

На пръв поглед, кренвиршите и надениците се различават единствено по размер, поради което мнозина не придават значение на особеностите им. В действителност тези два продукта имат няколко съществени разлики.

Сланина - солена и пушена

Продукти, които може да намерите в магазини Березка

Според традицията, сланината е символ на украинската кухня.
Основен компонент на сланината е арахидоновата киселина - необходима за функционирането на мозъчните клетки, черния дроб и надбъбречните жлези.Тя участва в обмена на холестерол, отговаря за работата на хормоните и защитава кръвоносните съдове от атеросклероза. Помага на организма да задейства имунната система при сблъсък с бактерии и вируси. Затова се препоръчва включването на свинска сланина в есенно-зимното меню.

Месни деликатеси

Продукти, които може да намерите в магазини Березка

Свински гърди – месо от гръдната част на свинята, разположено над ребрата. Сочно и удивително нежно месо, затова е и изключително популярно. Свинските гърди се отличават с повишено съдържание на мазнини и животински протеини, но също така и с отсъствието на въглехидрати. Освен това, месото съдържа наситени мастни киселини, холестерол и аминокиселини. Свинските гърди се смятат за ценен източник на витамини: А, В, С, Е, РР. Освен това съдържатминерали, като: калций, калий, фосфор, натрий, желязо, цинк, сяра, никел, хром, молибден, мед.

Пушени и полу-пушени колбаси

Продукти, които може да намерите в магазини Березка

Полу-пушен колбас. При него е характерна допълнителната студена обработка. В приготвената кайма се добавят вода и лед. Колбасите отлежават при нулева температура за около 6 часа и след това се опушват.

Сурово пушен колбас. В производството на този вид колбаси се използват коняк и много подправки. Каймата зрее 10 дни, а готовите колбаси - допълнително 30-40 дни. Колбасите се опушват при температура на дима от 20-25 ° C.

Варени колбаси

Продукти, които може да намерите в магазини Березка

Варените колбаси се смятат за диетични, защото съдържат по голямо количество вода спрямо месото. Каймата за колбаси е еднородна и с розов цвят. Пастьоризират се при температура 80 ° С и се охлаждат на два етапа.

Варено-пушен. Различава се от варения по това, че след пастьоризиране (варене) се опушва.

Асортиментът на варени колбаси в «Берьозка»е равно на понятията „най-доброто и любимо“.