Кондензираното мляко

Продукти, които може да намерите в магазини Березка
Какво представлява кондензираното мляко?
Кондензираното мляко е хранителен продукт, който се произвижда от концентрирано краве мляко с добавяне на захар (а понякога и на други съставки). В бита често се нарича просто «сгущенка». Как се прави кондензираното мляко Кондензираното мляко се получава по следния начин: • натуралното краве мляко се изпарява; • смесва се с лактоза, • добавя се кристална захар, • полученият продукт се концентрира. В резултат се получава еднороден състав със сметановобял или бежов цвят, гъста кремообразна консистенция, със сладък вкус и млечно-захарен аромат. Един от начините за приготвяне на «сгущенка» е карамелизацията. Така се получава отличен вариант за използване в сладкарското производство - варена «сгущенка». Понякога съставът на «сгущенка» се обогатява и се допълва с цикория, кафе, какао, ванилия. При такива случаи на етикетка се указват вкусовите особености на продукта. «Сгущенка» се предлага в различни разфасовки - наред с традиционните консервни кутии, можете да откриете кондензираното мляко в тубички, в пластмасови чашки, картонени кутии и т.н. Състав на кондензираното мляко Маслеността на кондензираното мляко съставлява от 4 до 15%, в зависимост от вида. Калоричността на кондензираното мляко е достатъчно висока - от порядъка на 320 кКал на 100 грама. Съгласно нормите, съставът на «сгущенка» по ГОСТ задължително трябва да включва белтъчини, а така също мазнини и захари. Така също, в състава може да има консерванти, стабилизатори, производни на калия и натрия. Срещат се варианти на млечния продукт с добавки на растителни мазнини и подобрители на вкуса, но тогава на етикета е указано, чо това е продукт от кондензирано мляко. Приложение на кондензираното мляко «Сгущенка» често се прилага в условия, когато продължителното съхранение на обикновените млечни продукти не е възможно. Това на практика е необходима съставка на всяка вкусна дажба. то не се разваля, удобно е за съхранение, а херметически затвореният буркан е най-популярната разфасовка за съхранение. Кондензираното мляко може да се добавя към чай и кафе, каши и сладкиши, както и да се използва при приготвянето на десерти.
Категории:
rusbg.info Недвижимость в Болгарии bulrosinvest - Ние не строим, ние създаваме изкуство - творим. Русский логопед!