Пелмени - Готов съм да застана на колене пред тоз, който казал ни е що е туй пелмени…

Пелмени от магазини Березка

Пелмените в "Берьозка" - това са истински руски пелмени, приготвяни от истински Сибиряци - фирма "Руски продукт". Те се изработват от пресни продукти без добавяне на растителни белтъци - само охладено /не замразено/ месо и лук.

Пелмените са уникално ястие. Почти всякa нация има свой вариант пелмени, а където ги няма, там обезателно биват внесени и направени по свой маниер. Тяхната уникалност се състои преди всичко в това, че те не са «сезонно» ястие. Те се ядат зиме и лете – винаги вкусни и при това не оставят тежест в стомаха, както това би могло да бъде след обилен месен обяд. А ако се сервират пелмени с бульон, то вие ще получите супичка, която е така необходима на всеки, макар и един път на ден.

Няколко правила за приготвяне на пелмени, за да бъде вкусно:
- съотношението на плънката към тестото не трябва да е по-малко от 50%;
- пелмените да слепим сами – сигурен начин да се насладим на отличен вкус.

Но… на този,на които не му достига времето или - кулинарните умения ,то…. Нито едното, нито другото не бива да е повод за това да се откажем от такава вкусна и полезна храна. Не бива да се забравя, че фризерите в Берьозка буквално са задръстени с готови пелмени, само се налага да направим правилния избор:

- ако на етикетчето с пелмени намерите словосъчетанието «растителен белтък», значи, в пелмените е добавена соя. А това, по правило, не е най-добрия начин да се повлияе на техния вкус. Счита се, че ако съдържанито на соя в месните полуфабрикати не превишаава 20%, тази добавка не повлиява на тяхното качество;
- преди да сложите пелмените в кошничката за продукти, разтърсете пакета. Пелмените трябва весело да тракат, а не тежко да се премятат на големи буци .
- добре би било ако на пакета е указано съдържанието на съставките.
Съотношението на плънката към тестото не бива да е по-малко от 50% - помнете това!

Начините за приготовяне на готови пелмени са безброй. Пелмените:
- се варят във вода с добавяне на масло,
- се варят просто във вода с подправки (традиционно – това е дафонов лист, но може да бъде копър, лук, магданоз),
- се пържат на тиган с добавяне на краве масло,
- се запичат във фурната на тава, посипани с настърган кашкавал или сирене,
- се прибавят в супи…
И множество други начини!

Категории:
rusbg.info Недвижимость в Болгарии bulrosinvest - Ние не строим, ние създаваме изкуство - творим. Русский логопед!