Рибни консерви

Рибни консерви

На първо място - шпроти - най-вкусната консерва от детството и съветския бит. Шпротите са малки рибки с балтийски произход, приготвени по специална рецепта - опушване и консервиране с помощта на растително масло. Какъв е този руски магазин без шпроти?! Това е невъзможно, защото традициите не могат да се заличат - страните от ОНД отдавна и надеждно са сформирали у нас устойчива представа за вкусната храна. Шпротите идват при нас от фирма "Gamma-A" - най-големият производител на шпроти в Прибалтика. Също така оттам, от Прибалтика, при нас идват и „килката” в доматен сос, и сайрата в растително масло или в собствен сос, и дробът от треска, и консервираната сьомга. И това е логично, защото Прибалтика е уважаван и признат майстор в производството на рибни консерви.