Сладолед - Приказната истина за любимия "Пломбир"

Сладоледи в магазини Березка

Каква е разликата между обикновения сладолед и сладоледа с гордото име "Пломбир"?

В Русия сладолед "Пломбир" по френски рецепти се е появил в средата на XVIII век отначало в менюто на царския двор и знатни особи. А сега всеки от нас може да държи в собствения си хладилник колкото иска "Пломбир" и да му се наслаждава в горещия зноен летен ден и на закуска, а на обяд и на вечеря. Гостите са дошли - угощението е готово! Само решете за себе си какво желаете: млечен сладолед, сметанов сладолед или "Пломбир".

Ще ви разкажем за разликите и всичко ще ви стане ясно:

Млечният сладолед се прави основно от мляко и захар. Те се разбиват и замразяват. Това е сладолед с ниска масленост, в него има повишено съдържание на вода, затова и вкусът му е леко "размит" и трябва да се яде то бавно за да не преохладите гърлото- все пак то е пълно с кристалчета лед.

В сметановия сладолед, за разлика от млечния, се използва високомаслена сметана. Калорийността на този сладолед е по-висока, но и вкусът му е по-наситен.

Пломбир- о!... Това е най-вкусния сладолед, и още той е най-безопасен защото за сметка на своята висока масленост Пломбирът е напълно лишен от лед. Той притежава много наситен вкус- все пак в него се добавя истинско краве масло. Е, това не е и удивително- все пак е връх на съвършенство сред своите "събратя"....

Между другото, истинският Пломбир може да бъде и не само Руски или Френски.

Категории: