Избрани продукти

Истински ръжен хляб!

Истински ръжен хляб

Натурален традиционен литовски ръжен и екологичен хляб от една от най-големите и успешни в Литва хлебопекарни с 60-годишна история. Компанията Duona е удостоена със сертификата ПУ „Ekoagros“ за производство на екологичен хляб. Произвежданата от ЗАО „Biržų duona” бързозамразена продукция се отличава с дълъг период за реализация (до 18 месеца) и изделията запазват своите вкусови качества и аромат, затова в търговските точки на различни страни тази продукция високо се цени като неотменна част от качествения асортимент. Днес ЗАО „Biržų duona” предлага на потребителите да се насладят на ръжен хляб от различни видове, обогатен със зърно и подправки, който се пече както от еднотипен вид брашно, така и от различни смески.

Квас

Квас

Руският квас е една от най-хубавите безалкохолни напитки. По вкусовите и хранителните си свойства, той просто няма равни. Изобретен преди повече от хиляда години, квасът се ползва със заслужена популярност и до наши дни.

Квас, изготвен от ръжен и ечемичен солод, нормализира обменните процеси в организма, препятства размножаването на вредни болезнотворни микроби, повишава тонуса на организма и благоприятно влияе на сърдечно-съдовата система. Тези целебни свойства се обясняват с наличието в него на млечна киселина, витамини, свободни аминокиселини, различни захари и микроелементи.

Бонбони и шоколад

Бонбони и шоколад

Бонбоните и шоколадът пристигат в «Берьозка» и от гр. Москва, и от гр. Томск (Сибир), и от гр. Набережние Челни (Татарстан), и от гр.Гомел (Беларус)… Като цяло, нашата «сладка география» е обширна.

Произведено в «Берёзка». Пелмени

Произведено в «Берёзка». Пелмени

Пелмените в «Берьозка» са истински сибирски пелмени, приготвени от истински сибирци – фирмата «Русский продукт» - от изключително пресни продукти, без добавяне на растителни белтъчини: само пресни, незамразени месо и лук.

Кашкавали

Продукти, които може да намерите в магазини Березка

Всички най-добри литовски традиции в правене на продукти от мляко - «златно» масло, гъста сметана, кашквали. Млечни продукти, събрали в себе си както традиционния вкус, така и ползата от най-хубавото литовско мляко.

Сланина - солена и пушена

Продукти, които може да намерите в магазини Березка

Според традицията, сланината е символ на украинската кухня.
Основен компонент на сланината е арахидоновата киселина - необходима за функционирането на мозъчните клетки, черния дроб и надбъбречните жлези.Тя участва в обмена на холестерол, отговаря за работата на хормоните и защитава кръвоносните съдове от атеросклероза. Помага на организма да задейства имунната система при сблъсък с бактерии и вируси. Затова се препоръчва включването на свинска сланина в есенно-зимното меню.

Сладко

Продукти, които може да намерите в магазини Березка

Варенето на сладко от дребни червени и други плодове е руска традиция. Европейски аналози на сладкото - конфитюр (във Франция) и мармалад (в Англия). По руска традиция сладкоприготвят от цели или едро нарязани плодове, докато мармалада или конфитюра, също както и плодовото пюре, правят с пасирани или прекарани през сито плодове. В сладкото сиропът трябва да бъде гъст и прозрачен, плодовете трябва добре да се разполагат в него – да не се спускат на дъното и да не изплуват.

Именно такова сладко от молдовските производители VITA се предлага в «Берьозка».

Сок в асортимент

Сокове, различни видове

Гранат, Домати, Бреза, Ябълка-ягода, Ябълка-малина, Ябълка-боровинка

Месни деликатеси

Продукти, които може да намерите в магазини Березка

Свински гърди – месо от гръдната част на свинята, разположено над ребрата. Сочно и удивително нежно месо, затова е и изключително популярно. Свинските гърди се отличават с повишено съдържание на мазнини и животински протеини, но също така и с отсъствието на въглехидрати. Освен това, месото съдържа наситени мастни киселини, холестерол и аминокиселини. Свинските гърди се смятат за ценен източник на витамини: А, В, С, Е, РР. Освен това съдържатминерали, като: калций, калий, фосфор, натрий, желязо, цинк, сяра, никел, хром, молибден, мед.

Пушени и полу-пушени колбаси

Продукти, които може да намерите в магазини Березка

Полу-пушен колбас. При него е характерна допълнителната студена обработка. В приготвената кайма се добавят вода и лед. Колбасите отлежават при нулева температура за около 6 часа и след това се опушват.

Сурово пушен колбас. В производството на този вид колбаси се използват коняк и много подправки. Каймата зрее 10 дни, а готовите колбаси - допълнително 30-40 дни. Колбасите се опушват при температура на дима от 20-25 ° C.