ЗДРАВЕЙТЕ! Добре дошли в нашите магазини!

Добре дошли в магазини Берьозка
Berezka Ruski Magazini

Руски кулинарни рецепти

Варени картофчета със сос от сельодка

Магазини Берьозка, руско ястие
Рецепти от мама Да, това е много приятно – да съберете около масата приятелите си и да ги нагостите с непривични ястия. Да поседнете, да поговорите на чашка изстудена водчица, като бавно замезвате с традиционни мезета. Искам да кажа, че традиционни за водката могат да бъдат, разбира се, мезета от тези страни, където е измислена самата водка. Затова в такива тихи искрени вечери слагам на масата по руски: салата «Оливье»; салата «Селёдка под шубой»; сланина, нарязана на тънки прозрачни парченца; мариновани гъбки; подправени с лук и нерафинирано слънчогледово олио, и разбира се, традиционни горещи ястия. Много обичаме, аз и моите гости, когато на масата се появяват горещите, изпускащи пара, варени картофи със сос от сельодка.
Категории:

Няколко варианта на мезета

Магазини Берьозка, руско ястие
Как е най-добре да се замезва с водка? Най-добре е така, че да е и вкусно, и полезно – маста смекчава вкуса на водката и позволява по-продължително оставане на масата, понеже удължава издръжливостта)) Няколко варианта на мезета, за които не е необходимо голямо кулинарно майсторство, но ще се хареса задължително на всики.
Категории:

Вкусно руло с червен хайвер и ролца от раци

Магазини Берьозка, руско ястие
Не често, разбира се, се появява в дома това най-вкусно на света руло. За да се появи, трябва да бъдат спазени няколко условия: 1. Много, много важен празник или знаменателна дата. 2. Гости. 3. Да отидете на гости на баба и дядо. Или поне едно от тези условия. Но ако условието е изпълнено, то непременно това руло ще се появи на масата...и тогава, както се казва, «налитай»!
Категории:

Медена торта — класическа рецепта с малка тайна

Магазини Берьозка, руско ястие
Медена торта по класическа рецепта - страхотният вариант за сладък завършек на празника. Предлагаме ви да внесете към популярната рецепта и малко разнообразие. Всички знаят и обичат нежната, вкусна и пухкава медена торта, но не всички могат да я приготвят. Ако никога не сте пекли медена торта, то тази рецепта е точно за вас. Това е класическа рецепта на медена торта, но с леко видоизменена рецепта. За тази торта правим два крема - от сметана и от кондензирано мляко. Сметановият крем придава нежност, а кремът от кондензирано мляко - невероятен сметанов вкус. При което, именно вкус, а не усещането, че ядете отрязано парче масло, от което обикновено се правят розичките в тортите по магазините. Съвет Така се случва, че в навечерието на празниците имате много малко време и понякога ви се иска торта, както и домашен сладкиш. Можете да не печете блатовете (да не губите време и сили), а просто да купите готови в «Берёзка». Предварително купените блатове за торта можете да съхранявате на стайна температура (като обикновени сладкиши) под капак, като леко открехнете капака за циркулиране на въздуха, за да може блатовете да не изсъхнат.

Медена торта «Ангарский»

Магазини Берьозка, руско ястие
Лимонено-меденият вкус на блатовете придава невероятен вкусов баланс с кисело-сладък аромат, срещу наситените с мед сладки блатове. А и сметановият крем с карамелено-медено кондензирано мляко само по себе си е изключително и изключително вкусен, особено в съчетание с всичко останало. Самата торта е нежна, мека и се топи в устата.
rusbg.info Недвижимость в Болгарии bulrosinvest - Ние не строим, ние създаваме изкуство - творим. Русский логопед!