ЗДРАВЕЙТЕ! Добре дошли в нашите магазини!

Добре дошли в магазини Берьозка

6 тайни при оформлението на ястията

Магазини Берьозка, руско ястие

Към оформлението на ястията можете да подходите по различни начини. При едни висшето изкуство на подреждане на чинията предизвиква пристъпи на възторжени възгласи. Други предпочитат да не оформят нищо – всичко се яде така, както е поставено в чинията. Още повече, на противниците на авторската кухня е сложно да поспорят със звездите относно това колко по-привлекателна става масата с кулинарното оформление, как прави по-изтънчени маниерите на участниците на трапезата и привнася елемент на елегантност при вечерята или обяда.
На визуализацията се отдава не по-малко внимание, отколкото на самия вкус на ястието. В живота се привнася естетика. Основните ястия се разпределят така, че в чинията, без преувеличение, да се преврърнат в едивно произведение на изкуството. Така че в какво се състои тайната на сервиране на ястието? Например шеф-готвачът Трейси Торес разказва за свински пържоли с чеснов колбас и полента – ако спазвате основните принципи за оформяна на ястието, можете лесно да възпроизведете «звездна» трапеза вкъщи.

Необходимите продукти
Съставки: 
  • свински пържоли
  • наденица с чесън
  • пюре от праскови
  • пържен лук
  • магданоз
  • ядки
Приготвяне на ястието

1. Вземете една празна чиния и изберете основната съставка. При това ястие основна съставка е сметановата полента. Поставете съставката така, че отстрани да има свободно пространство, което следва да запълним по-късно.

Приготвяне на ястието

2. Сега можем да добавим към ястието малко цвят, а също така да запълним и част от «белеенето». В нашия случай за това подхожда идеално такава съставка на ястието, като пюре от праскови.

Приготвяне на ястието

3. Тъй като една от съставките на ястието е месото, можем да поставим акцента върху текстурата му. Поставяме свинското така, че да личат румената коричка и степента на изпеченост отвътре. Месото се поставя непосредствено върху полентата: подчертаваме тази комбинация с това, че според идеята на шеф-готвача, месото и полентата следва да се консумират едновременно.

Приготвяне на ястието

4. Продължаваме да запълваме «белотата», без да забравяме за оценката на общата картина. Наред с плодовото пюре поставяме колбасите и допълваме месото с печен лук. Накрая отново акцентираме върху цвета – поставяме всичко, което е с ярка окраска.

Приготвяне на ястието

5. Последният щрих – зеленина, ядки и дресинг. Те не само позволяват да се придаде на ястието завършителните акорди, но и завършека на цялостната композиция. Ако тук-таме е останало свободно място, повече, отколкото искате, можете да го запълните със зеленина, например.

Коментари

Добави коментар

To prevent automated spam submissions leave this field empty.