ЗДРАВЕЙТЕ! Добре дошли в нашите магазини!

Добре дошли в магазини Берьозка

Бешбармак

Магазини Берьозка, руско ястие

Бешбармак съдържа варено месо, тесто и силен бульон. За истински бешбармак се използва конско или агнешко месо, но в ежедневието най-често се използва „тушенка” (задушено месо). Бульонът се получава не по-малко вкусен, но в същото време приготвянето му ще отнеме четири пъти по-малко време и няма да Ви се наложи да отделяте месото от костите.

Необходимите продукти
Съставки: 
  • 1-2 кутии „тушенка” (може агнешко, свинско, телешко – всичко това може да намерите в „Берьозка”).
  • 1-2 опаковки фиде „За бешбармак” (също може да намерите в „Берьозка”).
  • Една голяма глава лук.
  • 2 щипки млян черен пипер.
  • 5-6 зрънца ароматен пипер.
  • 1 дафинов лист.
  • Сол на вкус.
  • Връзка магданоз и зелен лук.
Приготвяне на ястието Бешбармак
Приготвяне на ястието Бешбармак
Приготвяне на ястието Бешбармак

Стъпка 1: Нарежете лука на полупръстени. Сложете на котлона вода в тенджера и изчакайте да заври. Сложете месото от консервите, (месото трябва да заеме половината от обема на водата). Разбъркайте добре. Сложете черен пипер на зърна и дафинов лист.

Приготвяне на ястието Бешбармак

Стъпка 2: Оставете получената смес за около 10 минути на котлона, след това внимателно извадете месото и го сложете в друг съд.

Приготвяне на ястието Бешбармак
Приготвяне на ястието Бешбармак

Стъпка 3: Отворете фиде „За бешбармак” и го сложете във врящия месен бульон (откъдето сте извадили месото). Добре разбъркайте фидето, за да не се слепнат отделните пластинки. РАзмесвайте добре и след 7 минути извадете фидето с помощта на голяма цедка.

Приготвяне на ястието Бешбармак
Приготвяне на ястието Бешбармак

Стъпка 4: Вземете голяма чиния. Първо слагате един пласт от фиде, после пласт месо, пласт варен лук, отново фиде – месо – лук… докато не свършат съставките.

Приготвяне на ястието Бешбармак

Стъпка 5: Готовото ядене се посипва с млян черен пипер. Бешбармакът е готов!

Приготвяне на ястието Бешбармак

В отделни чаши се налива месен бульон, в него добавяте пресен магданоз и зелен лук. Месото и фидето се консумират заедно с бульона.

Искам да обърна вниманието Ви, че фидето, приготвено в месния бульон има неповторим вкус. Също така може да мариновате лук (с оцет или лимонов сок) и да го сложете към ястието.

Ако решите да мариновате лука, българският оцет няма да е подходящ – нужен е руският – „Уксус” (лесно може да го намерите в магазините „Берьозка”). Лукът се нарязва на тънки полукръгове. За маринатата – смесва се 1 чаша вода, ½ супена лъжица руски оцет, щипка сол и захар. Заливате лука с маринатата. Плътно затваряте съда и го слагате на хладно за 20 – 30 минути. След това маринатата се излива. Маринованият лук е готов.

Категории:

Коментари

Вопрос об иностранных

Вопрос об иностранных влияниях и заимствованиях был и остается самым спорным: как в русской истории в целом, так и в истории русской кухни в частности. К месту процитировать слова академика Д. С. Лихачева: «Русская культура — открытая культура, культура добрая и смелая, все принимающая и все творчески осмысливающая». Всем известно длительное пребывание тюркских племён на Русской земле - русская кухня впитала и это вполне вкусное влияние. А период Советского Союза, несмотря на все минусы, принёс один плюс))): русская кухня стала ещё интереснее и богаче. Поэтому исконно традиционные для, например, тюркских народов блюда гармонично вошли в сокровищницу Российской кулинарии.

С каких пор Бешбармак стал

С каких пор Бешбармак стал русским блюдом???????? Это исконно тюркское блюдо!!!

Добави коментар

To prevent automated spam submissions leave this field empty.