ЗДРАВЕЙТЕ! Добре дошли в нашите магазини!

Добре дошли в магазини Берьозка

Бухти от грис

Магазини Берьозка, руско ястие
Необходимите продукти
Съставки: 
  • зърна олющен грис – 120 г;
  • брашно – 140г; мляко (затоплено) - 300 мл;
  • захар - 4 с.л.;
  • сол - 1/4 ч.л.;
  • мая (суха, разтворима) – 1 ч.л.;
  • яйце – 1 бр.
Приготвяне на ястието

1. Пресейте брашното в купа, смесете го с гриса, солта и захарта. Добавете мая, разбъркайте отново. В друга купа леко разбийте яйцето и смесете с топлото мляко.

Приготвяне на ястието

2. Направете кладенче в центъра на сместа от брашно, изсипете млечно-яйчната смес и разбъркайте с вилица (или с миксер на ниска скорост), докато сместа не започне да наподобява по консистенция на течна сметана.

Приготвяне на ястието

3. Покрийте купата със сместа с кухненска кърпа. Оставете на топло място за 2 часа (докато не увеличи обема си два пъти). Един час не е достатъчно, оставете време на гриса да набухне.

Приготвяне на ястието

Загрейте тиган на силен огън, намалете котлона на печката до умерено, изсипете в тигана немного растително масло и разпределете по дъното на тигана. Разбъркайте надигащото се тесто и с лъжица изсипвайте в тигана неголеми порции от сместа. Пържете бухтите от едната страна, докато повърхността им престане да изглежда влажна и се покрие с шупли. Обърнете и печете от другата страна, докато не хванат зачервена коричка. Готовите бухти се сервират горещи, с масло, мед и сметана.

Коментари

Добави коментар

To prevent automated spam submissions leave this field empty.