ЗДРАВЕЙТЕ! Добре дошли в нашите магазини!

Добре дошли в магазини Берьозка

Дантелки-бисквитки с овес

Магазини Берьозка, руско ястие
Ефирни, хрупкави овесени бисквити, приличащи на дантела. Можете да ги украсите с шоколад (да го разтопите и да потопите бисквитите в него, или да ги украсите с тънки шоколадови линии).Порции: 4-8
Необходимите продукти
Съставки: 
  • 1 ч. "бърз Херкулес"
  • 4 с.л. брашно
  • 0.5 ч.л. сол
  • 1.5 ч.л. бакпулвер
  • 1 ч.ч. захар
  • 100 г масло със стайна температура
  • 1 ч.л. ванилия
  • 1 бр. яйце
Приготвяне на ястието

1 Загрейте фурната до 170 градуса. Разстелете фолио по тигана, а след това го намажете с масло или го напръскайте с кулинарен спрей. Разбийте в купа заедно маслото и захарта, докато сместа стане светла и богата. Добавете яйцата и ванилията. В отделна купа смесете брашното, "Херкулес", бакпулвера и солта. Добавете към маслената смес и разбъркайте бързо.

Приготвяне на ястието

2 Поставяйте бисквитите върху тигана с чаена лъжичка, на разстояние 5 см една от друга.
3 Печете 10-12 минути на температура 170 градуса, докато станат златисти. Оставете да се охладят и внимателно ги отстранете от тигана. Не забравяйте отново да намажете тигана за следващата партида.

Приготвяне на ястието

4 Когато бисквитите изстинат, можете да ги украсите с разтопен шоколад.