ЗДРАВЕЙТЕ! Добре дошли в нашите магазини!

Добре дошли в магазини Берьозка

Десерти и сладкиши

Дантелки-бисквитки с овес

Магазини Берьозка, руско ястие
Ефирни, хрупкави овесени бисквити, приличащи на дантела. Можете да ги украсите с шоколад (да го разтопите и да потопите бисквитите в него, или да ги украсите с тънки шоколадови линии).Порции: 4-8

Запеканка Зебра с руската извара

Магазини Берьозка, руско ястие
Леки летни десерти за деца и възрастни от Берёзка Лято – това е, разбира се, добре...През лятото е топло и слънчево... Настроението през лятото е винаги по-добро, отколкото през зимата... И въпреки всичко … и въпреки всичко …и през лятото организмът има нужда от допълнителни количества ендорфин - хормонът на щастието. Та нали за никого не е тайна, че пърхат пеперудите в корема, че сте окрилени и че настроението ви е отлично - това н ее нищо друго, а химически процеси в организма, предизвикани от биологично активни вещества: ендорфин, серотонин, допамин, окситоцин. Нека да разберем как да стимулираме естественото производство на тази полезна четворка за организма ни. Събитията, които спомагат за образуването на естествените опиати на организма, са незле изучени и се делят на три основни групи: хранене, навици и физически упражнения. Ние, естествено, ще се спрем на храненето... Отначало - само факти: 1. Правилният тъмен шоколад, благодарение на високото съдържание на антиоксиданти, предпазва от сърдечни удари, понижава кръвното налягане, понижава нивото на лошия холестерол и повишава нивото на добрия холестерол, и което е интересно за нас - стимулира производството на ендорфини. 2. Горчица - маслото от горчица също повишава нивото на серотонина. Добавяйки горчицата в сосовете, с които се подправят салатите, ще усетите прилив на сила и бодрост. 3. Почти същото действие притежава и сладоледът. Но не замразеният сок, а именно сметановият (каймак) сладолед. Най-добре – пломбир. 4. Води до повишаване на нивото на серотинина и сладостта. А сега - за това, което можете и сами да приготвите и за себе си, и за децата. Обърнете внимание, че всичките ни предложения: а) са лесни за приготвяне, б) са леки като тип храна (не предизвикват тежест в корема), в) са разрешени за деца. На първо място са ястията с извара, понеже, освен всичко, те са вкусни, събуждат хормона на щастието, те са много полезни: изварата активно участва в укрепването на мускулната система - просто не позволява нито на лицето да остарява, нито на тялото, нито на душата. А при децата се грижи за зъбките и укрепва костите. И така! Запеканка с извара Зебра Категория: Ястия за над 3-годишни

Влюбена рулетка

Магазини Берьозка, руско ястие

Имайте предвид следното: може в плънката, за вкус и аромат, да добавите смлени корички от плодове и стафиди.

Влюбленный рулет

Магазини Берьозка, руско ястие

Круши, пълнени с извара

Магазини Берьозка, руско ястие

Празнична великденска трапеза от „Берёзка”: на вашето внимание боровинков сладкиш (пасха) - оригинален вариант на любимия празничен десерт.

Магазини Берьозка, руско ястие

Поздравяваме нашите любими клиенти с наближаването на светлото Великденско Възкресение!

Бухти от грис

Магазини Берьозка, руско ястие

Запеканка с извара и грис

Магазини Берьозка, руско ястие

Запеканката с извара и грис се приготвя във форма, дъното на която се поръсва с грис или с галета. Отгоре запеканката се намазва със сметана, но не много. Ако сметаната е повече, ястието ще трябва да се пече по-дълго време и запеканката няма да е нежна.

Руски ПИРОГИ. Пирог от червена боровинка

Магазини Берьозка, руско ястие

На руската трапеза на пирогите се отрежда видно място, при това винаги почетно. Те са истински национални продукти, достигнали до нас от дълбока древност, без каквото и да е чуждестранно влияние.
Пирогите се приготвят и се консумират от руснаците изключително по време на празници. Самата дума „пирог” произлиза от древноруското „пир”, което е показател, че нито една празнична трапеза не може да мине без пироги. При това за всяко тържество видът пироги е особен, което определя и разнообразието на руските пироги – както по външен вид, така и по тесто и плънка, и вкус.
При класическите национални руски хранения пирогите се поднасят винаги след рибата, рибните ястия и след тях следва още едно второ ястие – горещо или каша. При по-обикновените руски хранения те се сервират или веднага след супата, или след второто ястие.

От средата на XIX в. навлиза традиция, особено в ресторантите, да се предлагат пайове – пироги с каша към първите ястия – месен бульон, щам или уха. В края на XIX – началото на XX в. пирогите на слоеве започват да се поднасят също със закуската или като самостоятелно ястие при следобедната закуска или вечерята. Сладките пироги се сервират с чай.
Но днес става дума за празничните пироги…
За празника, разбира се, е по-добре да приготвите необичаен пирог от многолистно тесто с мая.
Продукти за тестото:
600 г брашно, 1,25-1,5 чаша мляко (1,25 – за сладък пирог), 125 г масло, 25 – 30 г мая, 1-2 жълтъка (2 жълтъка за сладък пирог), 1,5 ч.л.сол.
Забележка: Ако използвате тестото за сладки пироги, добавете към него: 1 с.л. захар, 1 ч. л. кора от лимон, канела или кардамон (в зависимост от пълнежа: към ореховия или маков пълнеж – кардамон, към ябълковия – канела, към касиса, червената боровинка, ягодата – кори).