ЗДРАВЕЙТЕ! Добре дошли в нашите магазини!

Добре дошли в магазини Берьозка
Berezka Ruski Magazini

Гречка с пиле на фурна

Магазини Берьозка, руско ястие
Това ястие е подходящо и за празничната трапеза, и за най-обикновена вечеря. Ценят я и спортистите, и гурманите. Тайната на вкуса е в това, че гречката се приготвя заедно с месо, като тя поема от неговите сокове.
Необходимите продукти
Съставки: 
  • Елда - 1,5 ч.ч.
  • Пилешко месо (крака, бутчета, гърди - по избор) - примерно 600 г
  • Лук, средна по размери глава - 0,5 бр.
  • Чеснън - 3 скилидки
  • Слънчогледово олио - 1,5 с.л.
  • Сол
  • Пипер
  • Вода (вряща) - 2,5 ч.ч.
Приготвяне на ястието

1. Най-напред е необходимо да измиете внимателно гречката и да я изсипете в отделна купа. Кипнете вода и залейте гречката за 10 минути, например. Добавете солта и подправките (аз използвах т.нар. "вкусна сол"). След това е необходимо да измиете с вода краката, да ги подсушите и за 10 минути да ги мариновате в сол, пипер или други подправки, които харесвате. Включете фурната на 180 градуса и изчакайте да се нагрее. Нарежете половинката глава лук на полукръгове, а чесъна - на малки кубчета. С това приключва предварителният етап.

Приготвяне на ястието

2. Вземете форма и изсипете растителното олио. Ако използвате масло, то в последния момент трябва да го нарежете на малки парченца, които да поставите върху ястието. Добавяте лука и чесъна във формата, гречката, заедно с водата, и разбъркайте, за да се смесят равномерно съставките. Вземете фолио - с лъскавата страна навътре покрийте ястието, за да не циркулира въздуха в него - това е необходимо, за да си пусне сока.
В предварително нагрятата фурна поставете формата, в средата, за един час. 20 минути преди да е готово ястието трябва да отстраните фолиото, за да има ястието златиста коричка.

Категории: