ЗДРАВЕЙТЕ! Добре дошли в нашите магазини!

Добре дошли в магазини Берьозка

Изненада за принцеси, принцове, кралици и крале!

Магазини Берьозка, руско ястие

Малка тайна: пригответе го от вечерта – така утринното ви кафе ще се превърне в шоколадово-въздушен празник…

Необходимите продукти
Съставки: 
  • За тестото:
  • 1 яйце
  • 150 гр. захар
  • 30 гр. Краве масло «Деревенское»
  • 1 чаена лъжица сода бикарбонат
  • 2 супени лъжици мед
  • 3 супени лъжици мляко
  • 400 гр. брашно
  • 2 - 3 супени лъжици какао
  • За крема:
  • 1 яйце (разбийте го в дълбока чаша и я поставете в хладилника, тя ще ни потрябва по-късно)
  • 2 супени лъжици брашно
  • 100 гр. захар
  • 300-350 мл. кондензирано мляко
  • 300 гр. Краве масло «Крестьянское» (добре е предварително да сте го размекнали на стайна температура, по-лесно ще ви бъде да го разбиете)
  • Смлени или натрошени орехи
  • За глазурата:
  • 100 гр. шоколад
  • 100 гр. Краве масло «Крестьянское»
  • И една допълнителна хитрост: 1 пакет бял зефир
Приготвяне на ястието

Стъпка 1: Размесете яйцето, 150 гр. захар, 30 гр. краве масло «Деревенское», 2 супени. лъжици мед, 3 супени лъжици мляко в тенджера и ги разтопете на слаб огън, като разбърквате постоянно. Наблюдавайте цвета на сместа. Трябва да я махнете от котлона тогава, когато цветът се промени.

Приготвяне на ястието

Стъпка 2: Бавно изсипете 400 гр. брашно в сместа, която сте махнали от котлона като постоянно я разбърквате, за да не се образуват бучки. Прибавете 2-3 супени лъжици какао. Размесете много добре.

Приготвяне на ястието

Стъпка 3: Разточете тестото върху маса, която предварително сте поръсили с брашно. За улеснение може да разделите тестото на няколко парчета. Разточете така, че дебелината на тестото да стане около 0,5 см.

Приготвяне на ястието

Стъпка 4: Сложете разточените кори върху поръсена с брашно тава и печете една по една на максимална степен на фурната. Две минути са достатъчни за изпичането на всеки блат. Докато изпечените блатове „почиват”, пригответе крема. Извадете от хладилника разбитото яйце и с най-обикновена вилица (по старата изпитана бабина технология) започнете да разбивате, като прибавяте следните продукти: 100 гр. захар, 2 супени лъжици брашно, 300-350 гр. кондензирано мляко и 300 гр. краве масло (което, ако си спомняте, оставихте на стайна температура да омекне).

Приготвяне на ястието
Приготвяне на ястието

Стъпка 5: Намажете всеки блат с крем и посипете със смлените или натрошени. Сложете блатовете един върху друг. Така те ще могат добре да попият крема.

Приготвяне на ястието

Ето я и допълнителната хитрост: с останалата глазура може да залеете белия зефир и също да го сложите в хладилника. Едва ли някой ще се досети откъде сте взели това лакомство, достойно за принцеси!

Така започва вашият „Шоколадов ден”!

Коментари

Изглежда много добре,сигурно

Изглежда много добре,сигурно е и много вкусна,ще я направя скоро.

Благодаря! Очаквайте и

Благодаря! Очаквайте и другите рецепти!)))

Аз тази торта я опитах и

Аз тази торта я опитах и наистина е прекрасна!

Добави коментар

To prevent automated spam submissions leave this field empty.