Картофена салата със слабоосолени краставички и селда
Олга | Пет., 03/23/2018 - 15:12

Съставки:
- 115 г селда в масло
- 4 неголеми пресни картофи
- 2 твърдо сварени пъдпъдъчи яйца
- 1 връзка киселец
- по 2-3 клончета копър, магданоз, кориандър
- 1 глава лук
- 2 слабоосолени краставички
- 1 ч. л. горчица
- олио
- пипер

Стъпка 1
Измийте картофите и ги сварете в тенджера, докато станат готови. Оставете да изстинат, обелете ги и ги нарежете на неголеми кубчета.

Стъпка 2
Обелете лука и го нарежете на колелца. Смесете горчицата с 1 с.л. растително масло и пипер. Смесете картофите с лука и оставете настрани. Измийте киселеца и зеленината, подсушете и нарежете на ситно.

Стъпка 3
Нарежете краставичките на кубчета, а яйцата - на кръгчета. Добавете към картофите с лука краставичките, яйцата, зеленината и парчетата селда. Разбъркайте. Подправете с олио.