ЗДРАВЕЙТЕ! Добре дошли в нашите магазини!

Добре дошли в магазини Берьозка
Berezka Ruski Magazini

Картофени тарталети със селда

Магазини Берьозка, руско ястие
Съставки: 
  • 4 големи картофа
  • 4 филе от слабоосолена селда
  • 1 средна глава цвекло
  • 1 с. л. сметана с масленост 35 %
  • 1 голяма глава лук
  • 1 с. л. оцет
  • 1 с. л. захар
  • сол
Приготвяне на ястието

Стъпка 1
Обелете лука, нарежете го на тънки полукръгчета. Разтворете захарта в оцета, залейте лука със сместа, разбъркайте и оставете на стайна температура за 30 минути.

Приготвяне на ястието

Стъпка 2
Сварете в тенджера картофите и цвеклото поотделно. Оставете да се изстинат. Обелете цвеклото и го направете на пюре. Добавете сметаната. Посолете и разбъркайте.

Приготвяне на ястието

Стъпка 3
Обелете картофите и ги нарежете на тънки полукръгчета с размер около 1 см, например. Нарежете филето от селда на парчета с ширина 1,5 см. Върху всеки картоф поставете по 1 ч.л. пюре от цвекло, а отгоре - по парче селда. Декорирайте с маринован лук.

Категории: