ЗДРАВЕЙТЕ! Добре дошли в нашите магазини!

Добре дошли в магазини Берьозка
Berezka Ruski Magazini

Медена торта «Ангарский»

Магазини Берьозка, руско ястие
Лимонено-меденият вкус на блатовете придава невероятен вкусов баланс с кисело-сладък аромат, срещу наситените с мед сладки блатове. А и сметановият крем с карамелено-медено кондензирано мляко само по себе си е изключително и изключително вкусен, особено в съчетание с всичко останало. Самата торта е нежна, мека и се топи в устата.
Необходимите продукти
Съставки: 
  • Блатове за медена торта
  • за крема:
  • мед - 1 с.л.
  • краве масло – 100 г.
  • кондензирано мляко – 400 г.
  • заквасена сметана (30% масленост) – 500 – 600 г
  • маслено тесто за украса
  • за сиропа:
  • лимон – 2 бр.
  • захар – 3 с.л.
  • мед – 3 с.л.
Приготвяне на ястието

1. Правим сироп за напояване: изстискваме сока от лимоните, добавяме 3 с.л. захар, 3 с.л. мед и оставяме на огъня. След като кипне, оставяме на среден огън 7-10 минути.

Приготвяне на ястието

2. Оставяме малко да се охлади и с почти горещия сироп напояваме блатовете.

Приготвяне на ястието

3. Правим крема. За крема оставяме кондензираното мляко, 1 с.л. меда и 100 г масло на бавен огън и постоянно разбърквайки, оставаме да кипне. Кипва за 4-6 минути, до светлокафяв цвят.

Приготвяне на ястието

4. Получава се нежна карамелена маса. Охлаждаме на стайна температура.
За по-голяма бързина можете да поставите чашка с кондензираното мляко в тенджерка с хладна вода, като разбърквате често. След 15 минути ще е изстинало всичко. Когато масата изстине, тя ще се сгъсти малко.

Приготвяне на ястието

5. Добавете сметаната към кондензираното мляко и разбъркайте всичко с миксера, но не разбивайте.

Приготвяне на ястието

6. Много обилно напоете блатовете с крема и складирайте един върху друг. Не жалете крема.

Приготвяне на ястието

7. Най-горния блат поставете с равната страна нагоре.

Приготвяне на ястието

8. Оставете в този вид тортата на стайна температура за 2 часа.

Приготвяне на ястието

9. Ако ви е останал от крема, приберете го в хладилника. По-добре е да оставите малко количество - смесете го с натрошено сладкарско тесто и намажете тортата отстрани. Украсете тортата на вкус и поставете в хладилник за една нощ, минимум за 8-10 часа.