ЗДРАВЕЙТЕ! Добре дошли в нашите магазини!

Добре дошли в магазини Берьозка
Berezka Ruski Magazini

Медена торта — класическа рецепта с малка тайна

Магазини Берьозка, руско ястие
Медена торта по класическа рецепта - страхотният вариант за сладък завършек на празника. Предлагаме ви да внесете към популярната рецепта и малко разнообразие. Всички знаят и обичат нежната, вкусна и пухкава медена торта, но не всички могат да я приготвят. Ако никога не сте пекли медена торта, то тази рецепта е точно за вас. Това е класическа рецепта на медена торта, но с леко видоизменена рецепта. За тази торта правим два крема - от сметана и от кондензирано мляко. Сметановият крем придава нежност, а кремът от кондензирано мляко - невероятен сметанов вкус. При което, именно вкус, а не усещането, че ядете отрязано парче масло, от което обикновено се правят розичките в тортите по магазините. Съвет Така се случва, че в навечерието на празниците имате много малко време и понякога ви се иска торта, както и домашен сладкиш. Можете да не печете блатовете (да не губите време и сили), а просто да купите готови в «Берёзка». Предварително купените блатове за торта можете да съхранявате на стайна температура (като обикновени сладкиши) под капак, като леко открехнете капака за циркулиране на въздуха, за да може блатовете да не изсъхнат.
Необходимите продукти
Съставки: 
  • Блатове за медена торта
  • За сметановия крем:
  • заквасена сметана 20% – 500 г
  • захар – 300 г (1 ч.ч. + 2 ч.ч./л)
  • За крема от кондензирано мляко:
  • • Кондензирано мляко – 360 г
  • • Масло – 200 г
  • За поръсване:
  • Бисквити по желание (най-добре от маслено тесто)
Приготвяне на ястието

Приготвяме два забележителни крема за медената торта: сметанов и крем от кондензирано мляко.
1. Разбиваме сметаната със захар, като добавяме по 1 ч.л. захар.

Приготвяне на ястието

2. А кондензираното мляко разбиваме с маслото. Маслото трябва да е със стайна температура, но не прекалено меко.

Приготвяне на ястието

3. Поставяме крем по избор в чиния и поставяме отгоре корите - така най-долната кора ще е най-мека, напоена с крем.

Приготвяне на ястието

4. Правим цялата медена торта, като редуваме двата крема. Не е важно в каква последователност ще мажете блатовете. Важно е друго - колкото повече крем има, толкова по-вкусна и нежна ще е тортата.

Приготвяне на ястието

5. Начупваме бисквитите и ги смиламе в блендера.

Приготвяне на ястието

6. Обилно посипваме с трохите бисквити тортата отгоре и отстари. Оставяме да престои на стайна температура за 1,5-2 часа и прибираме в хладилник за 6 часа, а най-добре - за нощ.

Приготвяне на ястието

7. И не казвайте, че това не е вкусно!))

rusbg.info Недвижимость в Болгарии bulrosinvest - Ние не строим, ние създаваме изкуство - творим. Русский логопед!