ЗДРАВЕЙТЕ! Добре дошли в нашите магазини!

Добре дошли в магазини Берьозка
Berezka Ruski Magazini

Напитки и коктейли

Чаят от боровинка

Магазини Берьозка, руско ястие
Чаят от боровинка е добър не само в качеството си на напитка, която подобрява настроението. В състава на този чай са включени маса вещества, които укрепват имунитета, повишават способността на организма да се справя с вирусните и простудните заболявания, притежава бактерицидни свойства и най-важното – зарежда човек с пълния комплекс витамини, необходими за крепкото здраве и широките усмивки. Вземете шепа своенравни червени боровинки, шепа загадъчна коричка, няколко стръкчета упорит кардамон, парченце характерен джинджифил – сприятелете ги всичките, обединете ги в страстна кипяща вода, оставете ги за малко да си поклюкарстват и след няколко минути…вдъхнете, запознайте се, пийте и се наслаждавайте. Една такава чашка чай от боровинки може да ви разкаже много, много и много. Основното е да умеете да слушате и слушате. А за какво ви разказвам аз? И без това си ме познавате.
По желание можете да замените черния чай със зелен, но не съветвам да правите това. Червената боровинка е достатъчно агресивен плод, не си струва да засенчвате вкуса й с тънкия аромат на зелен чай, той просто се губи на фона на могъществото и силата на блатната кралица. Джинджифилът може да е свеж – ярък и сочен. А може да и да стигнете ееето толкова далече с няколко захаросани плодове, ще стане също вкусно. Освен това – подхожда и сухият.

Витамини от чай от сибирски горски плодове

Магазини Берьозка, руско ястие
Боровинката често се нарича сред народа «капчица на безсмъртието». Неслучайно, разбира се. Отдавна хората са знаели, че боровинката е подходяща при много заболявания. А през пролетта тя, като добра фея, ни помага да възстановим функциите на организма си, които са отслабени по време на зимните месеци. А да се направи вълшебна напитка е много лесно. Вижте само:

Рожден ден на руската водка!

Магазини Берьозка, руско ястие

Празнувайки рождения ден на водката, много добре е да се прибегне до руските традиции на нейната употреба.

РЕЦЕПТУРНИК с ВИТАМИНИ А и С.Витаминозен сок от червена боровинка, облепиха и боровинка

Магазини Берьозка, руско ястие

ПРЕПОРЪКА: смятам, че е по-практично да приготвите настойката веднага за цялото семейство и за целия ден. За това е достатъчно пропорционално да увеличавате количеството съставки. Например, в семейството ви сте трима възрастни и едно дете. Значит, за един възрастен ви е необходима една чаша дневно, общо 3 чаши, и за детето - ½ чаша. Следователно, за един ден на семейството ви са необходими 3,5 чаши от настойката.Това означава, че са ви необходими 3,5 лъжици плодове, 3,5 чаши вода, а за достигането на обема са необходими до 650-700 мл. Поставяме в хладилника и пием цялото семейство.

Мохито "Тархун"

Магазини Берьозка, руско ястие

Мохито "Тархун": в състава на напитката има лайм и лимонада «Тархун». В процеса на приготвяне на коктейла съставките се смесват и се добавя фрапе. Коктейла се декорира с резенче лайм. Мохито "Тархун" притежава тръпчив и силен вкус и се признава като "мъжка напитка". Има вариант и за женската аудитория на мохито с "Тархун". В състава на този коктейл има "Тархун", облепиха, малини и портокали. Напитката се получава гъста и има фин и изящен вкус. Замразените малини и облепиха можете да купите в магазини «Берьозка». Имайте предвид че не се налага да ги размразявате преди да правите коктейл, по този начин напитката ви ще бъде с ледено студена!
Ако сте любител на алкохолни коктейли добавете към всяка порция 40 мл. ром!

Коктейл "Siberia"

Магазини Берьозка, руско ястие

Коктейл " V and V"

Магазини Берьозка, руско ястие

Названието на коктейла може да варира според ситуацията. Например името на любимата жена. В случая, аз го кръстих по първата мисъл, която ми хрумна, "V and V" значи "Витамин и водка".

Малки хитринки: как правилно се пие водка...

Магазини Берьозка, руско ястие

- Чашката преди обед -най-добрия аперитив от всички, които могат да се измислят. Тя притъпява първия глад и помага да се насладим на вкуса на първото ястие.

- Водката трябва да се излива в гърлото с едно движение на издишване, а глътката трябва да се извършва вече на вдишване. Знаещите обожават този момент като поднасят под носа си коричка ароматен руски черен хляб и граквайки, издишват излишъците от алкохолни пари.