ЗДРАВЕЙТЕ! Добре дошли в нашите магазини!

Добре дошли в магазини Берьозка
Berezka Ruski Magazini

Няколко варианта на мезета

Магазини Берьозка, руско ястие
Как е най-добре да се замезва с водка? Най-добре е така, че да е и вкусно, и полезно – маста смекчава вкуса на водката и позволява по-продължително оставане на масата, понеже удължава издръжливостта)) Няколко варианта на мезета, за които не е необходимо голямо кулинарно майсторство, но ще се хареса задължително на всики.
Необходимите продукти
Съставки: 
  • Намазка от сланина: прекарайте слонина през машината за месо (може да използвате блендера) със зеленина и чесън, след което нанесете получената маса върху черен хляб
Приготвяне на ястието

Нарязваме сланина на тънки парчета. Лично аз харесвам да я режа много на тънко, така че всяко едно късче да пропуска светлина. Поставяме маста върху обикновена чиния за мезе. Сега е необходимо да поставим малко оцет върху нашия продукт, а след това да го поръсим с млян черен пипер. След това оставяме чинията в хладилника, примерно за 30-40 минути, а може и повече. Като резултат получаваме апетитно и вкусно мезе, което с изстудена водка се пие просто на екс.

Приготвяне на ястието

3. Ако разполагате с време, направете сланина, запечена във фурната. За целта е необходимо да вземете парче солена мас, най-добре с месо, червен и черен пипер, а също и чесън. Смесете пипера, поръсете от всички страни сместа. Нарежете чесъна на ленти. Направете "разрези" в сланината и поставете в тях чесъна. Завийте сланината във фолио. Загрейте фурната до 200 градуса и запечете маста за 45 минути. Времето на запичане на маста може да а различно - в зависимост от дебелината на парчетата. При мен дебелината е 25 мм. По желание след 30 минути печене можете да разгърнете фолиото и да оставите сланината да се зачерви. Оставете сланината да се охлади и извадете от пакета.
Можете да нарежете веднага готовата запечена във фурната сланина и да я поставите на масата. Сланината е вкусна и на следващия ден студена.

Категории: