ЗДРАВЕЙТЕ! Добре дошли в нашите магазини!

Добре дошли в магазини Берьозка
Berezka Ruski Magazini

Основни ястия

Ечемичена каша със зеленчуци

Магазини Берьозка, руско ястие

Приложение: вечеря
Основна съставка: зеленчуци
Ястие: горещо ястие
Време на приготвяне: повече от 1 час
Вкусна, сочна, много засищаща и при това постна каша. Преди всичко, тя допада на вкус дори на тези, които не харесват традиционната ечемичена каша.

Категории:

Гречка с риба и сметана и сирене

Магазини Берьозка, руско ястие

Предлагам ви рецепта със запеканка от гречка, пропита със сметана и рибен аромат! Вкусно!
Предназначение: вечер
Ястие: горещо ястие
Време на приготвяне: 30-60 минути

Категории:

Гречка с рыбой под сметаной и сыром

Магазини Берьозка, руско ястие

Предлагаю рецепт гречневой запеканки Гречка пропитывается сметаной и рыбным ароматом! Вкусно!
Назначение: ужин
Блюдо: горячее блюдо
Время приготовления: 30-60 минут

Категории:

Татарски пелмени «юфахаш»

Магазини Берьозка, руско ястие

Татарски пелмени «юфахаш»
«Няма нищо по-вкусно от пелмените», казват сибирняците. А именно коренното население на Сибир – татарите – идвайки в Сибир, научили свободолюбивите руси да готвят пелмени. Тук – на свободната сибирска земя и храната трябвало да стане нова, неизвестна досега. Новото за русите от XVII век – това е храната, която може да се приготви за цялата зима, защото тя – тази храна – спокойно си отлежава в леда (в съвремието – в хладилни камери) и не се случва нищо нередно с нея. Извади от фризера, свари и си хапни спокойно.
Невъзможно е да не се съгласим със сибирняците, но, струва ни се, фразата може да се разнообрази: «Няма нищо по-вкусно от пелмени с водка!», тъй като се носят слухове за тези прекрасни вкусови качества на превъзходното мезе – пелмените.
Навярно, като някои от тези, които консумират «белчовците», нито веднъж не съм използвал в качеството на мезе към водката пелмени: месни, рибни или каквито и да е. Да, и езикът някак не ни е в услуга при назоваването на това вкусно ястие само мезе – това е пълноценна храна! Но да замезвате с пелмени е доста по-интересно, отколкото да нямате мезе – това ще ви каже всеки един гурман.
Основната полза от мезето от пелмени са вкусовите усещания. Пробвайте, след като сте изпили шотче с охладена водка, сочен пелмен, от който се надига пара, със сметана или масълце и осъзнайте, че комбинацията е вкусна и трябва да потърсите още от нея!
Кажете какво ви харесва. А месните пелмени са страхотно мезе към добрата водка, след която можем да преиначим известната фраза: «Водка без пелмени – пари хвърлени на вятъра!»
Замезвайте за здраве
Но! Ще ви бъде интересно как приготвяли пелмените първите сибирски майстори на ястията от пелмени – татарите? Интересно!!! А ето как…
Названието «юфахаш» в превод от татарски означава «пелмени за жениха», тъй като по традиция ги приготвя невястата за своя любим. Но вие можете да не ги приготвяте – пелмените, които максимално подхождат за приготвянето на «юфахаш», са в «Берёзка» - това са пелмени «Элитные» и пелмени «Царские»
Как се варят?

Категории:

ТВОРЧЕСТВО ОТ КРЕНВИРШИ

Магазини Берьозка, руско ястие

Кренвиршите са истинско вдъхновение за творческите кулинари и ястията, за които ще ви разкажа, са потвърждение за това. За никого не е тайна, че купуването им е не само приятно и вкусно, но и красиво, весело, с настроение. Особено последното важи за децата: в някои от случаите е трудно да ги заставите да хапнат каквото и да е, ако не бъде под необичайна и забавна форма.
И така, започваме. Сред всички варианти на оформяне на ястията с кренвирши най-популярният е кренвирши с яйце под формата на сърце. Истина е, това е класика: с поставянето на ястието на масата, всички, дори и тези, които не искат да ядат, се запътват тичешком към чиниите. Ето, вижте как да направите това:

Категории:

Весёлые сосиски на завтрак...

Магазини Берьозка, руско ястие

Сосиски – настоящее вдохновение для творческих кулинаров, и блюда, о которых я расскажу – тому подтверждение. Ни для кого не секрет, что покушать приятно не только вкусно, но еще и красиво, весело, с настроением. Особенно последнее касается детей: в некоторых случаях их вообще трудно заставить поесть, если не оформить еду как-нибудь необычно и забавно.
Итак, приступим. Среди всех вариантов оформления блюд с сосисками самыми популярными можно назвать сосиски с яичницей в виде сердечек. Это, правда, очень классно: как только ставишь на стол это блюдо, сразу же все, кто даже не собирались есть, – бегут к тарелке. Вот послушайте, как это сделать и посмотрите:

Категории:

Хайвер с макарони и авокадо

Магазини Берьозка, руско ястие
Категории:

Каша от просо с тиква (препоръчва се особено при заболявания на черния дроб и на сърдечно-съдовата система)

Магазини Берьозка, руско ястие

Тази хубава закуска е полезна за всички – и за малки, и за големи. Кашата с просо и тиква се приготвя изключително лесно, както и кашата от просо, но е по-ароматна и вкусна. Децата харесват много тази каша:)

Категории:

Най-лесното – каша от просо.

Магазини Берьозка, руско ястие

Смятайте, че сте приготвили много вкусна, интересна и полезна гарнитура за което и да е съчетание от зеленчуци, които можете да задушите, а можете и да изядете под формата на салата, подправена със зехтин или олио.

Категории:

Постно свинско „Хапни и млъкни!”

Магазини Берьозка, руско ястие
Категории:
rusbg.info Журнал о Болгарии Недвижимость в Болгарии bulrosinvest - Ние не строим, ние създаваме изкуство - творим. Русский логопед!