ЗДРАВЕЙТЕ! Добре дошли в нашите магазини!

Добре дошли в магазини Берьозка
Berezka Ruski Magazini

Основни ястия

Гречка с риба и сметана и сирене

Магазини Берьозка, руско ястие

Предлагам ви рецепта със запеканка от гречка, пропита със сметана и рибен аромат! Вкусно!
Предназначение: вечер
Ястие: горещо ястие
Време на приготвяне: 30-60 минути

Категории:

Гречка с рыбой под сметаной и сыром

Магазини Берьозка, руско ястие

Предлагаю рецепт гречневой запеканки Гречка пропитывается сметаной и рыбным ароматом! Вкусно!
Назначение: ужин
Блюдо: горячее блюдо
Время приготовления: 30-60 минут

Категории:

Татарски пелмени «юфахаш»

Магазини Берьозка, руско ястие

Татарски пелмени «юфахаш»
«Няма нищо по-вкусно от пелмените», казват сибирняците. А именно коренното население на Сибир – татарите – идвайки в Сибир, научили свободолюбивите руси да готвят пелмени. Тук – на свободната сибирска земя и храната трябвало да стане нова, неизвестна досега. Новото за русите от XVII век – това е храната, която може да се приготви за цялата зима, защото тя – тази храна – спокойно си отлежава в леда (в съвремието – в хладилни камери) и не се случва нищо нередно с нея. Извади от фризера, свари и си хапни спокойно.
Невъзможно е да не се съгласим със сибирняците, но, струва ни се, фразата може да се разнообрази: «Няма нищо по-вкусно от пелмени с водка!», тъй като се носят слухове за тези прекрасни вкусови качества на превъзходното мезе – пелмените.
Навярно, като някои от тези, които консумират «белчовците», нито веднъж не съм използвал в качеството на мезе към водката пелмени: месни, рибни или каквито и да е. Да, и езикът някак не ни е в услуга при назоваването на това вкусно ястие само мезе – това е пълноценна храна! Но да замезвате с пелмени е доста по-интересно, отколкото да нямате мезе – това ще ви каже всеки един гурман.
Основната полза от мезето от пелмени са вкусовите усещания. Пробвайте, след като сте изпили шотче с охладена водка, сочен пелмен, от който се надига пара, със сметана или масълце и осъзнайте, че комбинацията е вкусна и трябва да потърсите още от нея!
Кажете какво ви харесва. А месните пелмени са страхотно мезе към добрата водка, след която можем да преиначим известната фраза: «Водка без пелмени – пари хвърлени на вятъра!»
Замезвайте за здраве
Но! Ще ви бъде интересно как приготвяли пелмените първите сибирски майстори на ястията от пелмени – татарите? Интересно!!! А ето как…
Названието «юфахаш» в превод от татарски означава «пелмени за жениха», тъй като по традиция ги приготвя невястата за своя любим. Но вие можете да не ги приготвяте – пелмените, които максимално подхождат за приготвянето на «юфахаш», са в «Берёзка» - това са пелмени «Элитные» и пелмени «Царские»
Как се варят?

Категории:

ТВОРЧЕСТВО ОТ КРЕНВИРШИ

Магазини Берьозка, руско ястие

Кренвиршите са истинско вдъхновение за творческите кулинари и ястията, за които ще ви разкажа, са потвърждение за това. За никого не е тайна, че купуването им е не само приятно и вкусно, но и красиво, весело, с настроение. Особено последното важи за децата: в някои от случаите е трудно да ги заставите да хапнат каквото и да е, ако не бъде под необичайна и забавна форма.
И така, започваме. Сред всички варианти на оформяне на ястията с кренвирши най-популярният е кренвирши с яйце под формата на сърце. Истина е, това е класика: с поставянето на ястието на масата, всички, дори и тези, които не искат да ядат, се запътват тичешком към чиниите. Ето, вижте как да направите това:

Категории:

Весёлые сосиски на завтрак...

Магазини Берьозка, руско ястие

Сосиски – настоящее вдохновение для творческих кулинаров, и блюда, о которых я расскажу – тому подтверждение. Ни для кого не секрет, что покушать приятно не только вкусно, но еще и красиво, весело, с настроением. Особенно последнее касается детей: в некоторых случаях их вообще трудно заставить поесть, если не оформить еду как-нибудь необычно и забавно.
Итак, приступим. Среди всех вариантов оформления блюд с сосисками самыми популярными можно назвать сосиски с яичницей в виде сердечек. Это, правда, очень классно: как только ставишь на стол это блюдо, сразу же все, кто даже не собирались есть, – бегут к тарелке. Вот послушайте, как это сделать и посмотрите:

Категории:

Хайвер с макарони и авокадо

Магазини Берьозка, руско ястие
Категории:

Каша от просо с тиква (препоръчва се особено при заболявания на черния дроб и на сърдечно-съдовата система)

Магазини Берьозка, руско ястие

Тази хубава закуска е полезна за всички – и за малки, и за големи. Кашата с просо и тиква се приготвя изключително лесно, както и кашата от просо, но е по-ароматна и вкусна. Децата харесват много тази каша:)

Категории:

Най-лесното – каша от просо.

Магазини Берьозка, руско ястие

Смятайте, че сте приготвили много вкусна, интересна и полезна гарнитура за което и да е съчетание от зеленчуци, които можете да задушите, а можете и да изядете под формата на салата, подправена със зехтин или олио.

Категории:

Постно свинско „Хапни и млъкни!”

Магазини Берьозка, руско ястие
Категории:

Толокно - здравословната храна на Русия през вековете

Магазини Берьозка, руско ястие

Запятинки – саламчета от овесени ядки „Херкулес”
Запятинки-те стават пухкави, вкусни, ароматни и най-интересното е, че не е ясно от какво са направени. Леко напомнят на нежен омлет.
А всичко е толкова просто!
Предлага Ви да пробвате тези саламчета и не се съмнявам че ще Ви харесат.

Лукът може да не запържвате предварително, а да го вложите суров, но нарязан на ситно. Въобще тези саламчета позволяват да се екпериментира.
Това количество продукти, ще Ви позволи да опитате рецептата, но няма да се нахраните. При мене излязоха 16 неголеми парченца.

Категории:
rusbg.info Журнал о Болгарии Недвижимость в Болгарии bulrosinvest - Ние не строим, ние създаваме изкуство - творим. Русский логопед!