ЗДРАВЕЙТЕ! Добре дошли в нашите магазини!

Добре дошли в магазини Берьозка

Палачинки от гречка с пушена риба и хайвер

Магазини Берьозка, руско ястие
Палачинките от гречка - оладушки се съчетават великолепно с ароматна пушена риба. При което колкото повече е „рибният” аромат, като скумрия, например, толкова по-добре.
Необходимите продукти
Съставки: 
  • 500 г кефир
  • 2/3 ч.ч. брашно от гречка
  • пшенично брашно
  • 2 големи яйца
  • 100 мл газирана вода
  • 0,5 ч. л. бакпулвер
  • 0,25 ч. л. сода
  • 1 ч. л. сол
  • разтопено масло
  • За сервиране:
  • 400 г меко сирене
  • 400 г топло пушена риба (горбуша, пъстърва, скумрия, палтус)
  • 100 г хайвер (сьомга, мойва)
  • 100 г каперси
  • лимонена кора
  • копър
Приготвяне на ястието

Подгответе предварително всичко за сервиране: хайверът и сиренето трябва да са със стайна температура. Раздробете рибата на неголеми парчета, като отделите внимателно костите и кожата. Разрежете едрите каперси на половинки.

Приготвяне на ястието

Разбийте леко яйцата за палачинките. Смесете яйцата, газираната вода и кефира, добавете брашното от гречка и разбъркайте внимателно.

Приготвяне на ястието

Добавете толкова пшенично брашно със сода, сол и бакпулвер, за да се получи тесто с консистенция не по-гъсто от сметана. Оставете тестото да престои 5-10 минути. Не разбърквайте.

Приготвяне на ястието

Загрейте тигана с неголямо количество топено или растително масло. Вземете от тестото с лъжица, от края, внимателно. Поставете в тигана, за да се получат палачинки с диаметър 6-8 см. Пържете до получаването на румена коричка от двете страни и поставяйте готовите палачинки в тенджера с капак.

Приготвяне на ястието

Когато всички палачинки са готови, поставете ги вв чиния. Поставете върху всяка палачинка лъжичка сирене, а върху него – парче риба, 1-2 каперса и малко хайвер. Поставете лимонова коричка и декорирайте с копър. Сервирайте веднага.

Категории: