ЗДРАВЕЙТЕ! Добре дошли в нашите магазини!

Добре дошли в магазини Берьозка

Пирог с кренвирши

Магазини Берьозка, руско ястие
Необходимите продукти
Съставки: 
  • За плънката:
  • кренвирши от свинско месо – 10 бр.
  • ленти бекон – 5 бр.
  • олио – 1 с. л.
  • За соса:
  • люта горчица – 2 ч. л.
  • брашно – 2 ч. л.
  • пилешки бульон – 600 мл
  • соев сос – 1 ч. л.
  • олио – 2 с. л.
  • лук – 1 глава
  • За тестото:
  • мляко– 150 мл
  • яйце – 1 бр.
  • брашно – 0,5 ч.ч.
  • вода – 150 мл
  • щипка сол
Приготвяне на ястието

Смесете млякото с водата. Пресейте брашното със солта, разбийте яйцата в началото, а след това излейте половината млечна смес. Разбъркайте добре, като внимавате да няма бучки. Излейте оставащата течност и замесете еднородно тесто.

Приготвяне на ястието

Разрежете напряко лентите бекон - на две части. Обвийте всяка около всеки кренвирш. Поставете кренвиршите на два реда в метална форма за печене и поставете в нагрята до 200°С фурна за 15 минути.

Приготвяне на ястието

Извадете формата от фурната, оставете малко да престои. Ако кренвиршите са променили местоположението си, пооправете ги (можете да ги поставите на 2 реда, леко по диагонал). Излейте тестото и върнете формата във фурната за 35-40 минути.

Приготвяне на ястието

През това време пригответе соса. Почистете и нарежете на ситно лука, запържете го в загрятото олио за 5 минути. Изсипете брашното и пригответе, като разбърквате постоянно за 1 минута. Добавете горчицата и соевия сос.

Приготвяне на ястието

Добавете бульона, разбъркайте добре, за да няма бучки. Оставете да кипне, докато разбърквате непрекъснато. Варете на слаб огън около 15 минути. Нарежете пирога на порции, залят със сос.

Категории: