ЗДРАВЕЙТЕ! Добре дошли в нашите магазини!

Добре дошли в магазини Берьозка
Berezka Ruski Magazini

ПЪЛНЕНИ ЯЙЦА СЪС СЕЛЬОДКА

Магазини Берьозка, руско ястие
Яйцата, пълнени със сельодка и цвекло, са много красиво студено мезе, достойно за най-изисканата празнична трапеза.
Необходимите продукти
Съставки: 
  • Яйце - 1 бр.
  • Крема сирене - 20 г
  • Варено цвекло - 20 г
  • Солено филе от сельодка - 10 г
  • Майонеза - при необходимост
  • Свежа зеленина - за украса
Приготвяне на ястието

1. Сварете яйцата - да станат твърди, оставете да се охладят и обелете.

Приготвяне на ястието

2. Докато яйцата се варят, настържете свареното цвекло на ситното ренде и прецедете.

Приготвяне на ястието

3. Нарежете сельодката на парчета, подходящи за блендера. Освен това, ако сельодката е с кожа, предварително отстранете кожата - тя е тъмна и ще развали цвета на крема.

Приготвяне на ястието

4. Разрежете сварените яйца на половинки и отстранете жълтъците. Можете леко да изплакнете яйцата, за да отстраните от повърхността белите следи от жълтъка.

Приготвяне на ястието

5. Пюрирайте сельодката, настърганото цвекло, крема сиренето и жълтъците от яйцата и пригответе от тях крем. Ако кремът ви се стори прекалено гъст, добавете малко майонеза. Той трябва да е като крема за торти по консистенция.

Приготвяне на ястието

6. Оставете крема в хладилник за около час. Поставете го в торбичка или в шприц. Другото зависи от набора сладкарски инструменти, които имате на разположение, от вашите умения и фантазия.

Приготвяне на ястието

7. Аз използвах пош лале, получиха се ето тези цветчета.

Приготвяне на ястието

8. Ако минат няколко часа, преди да сервирате ястието, можете да държите пълнените яйца в хладилник. Ако има час-два до сервирането, то и кремът, и листата на босилека или магданоза могат да издържат на стайна температура, без да изсъхнат и увехнат.

Категории: