ЗДРАВЕЙТЕ! Добре дошли в нашите магазини!

Добре дошли в магазини Берьозка

Празнична великденска трапеза от „Берёзка”: на вашето внимание боровинков сладкиш (пасха) - оригинален вариант на любимия празничен десерт.

Магазини Берьозка, руско ястие

Поздравяваме нашите любими клиенти с наближаването на светлото Великденско Възкресение!

Необходимите продукти
Съставки: 
  • руска извара — 500 г
  • масло — 100 г
  • сметана— 300 мл
  • яйца — 6 бр.
  • захар — 150-200 г
  • замразени боровинки — 5-6 с.л.
Приготвяне на ястието

1 стъпка. Рецептата на приготвяне на боровинковия сладкиш много наподобява традиционната. Като начало е необходимо да пресеете през сито изварата, за да няма излишни бучки. Ако изварата е прекалено течна, желателно е преди това да я прецедите, за да се изтече излишната суроватка.

Приготвяне на ястието

2 стъпка. Измийте яйцата, внимателно отделете белтъците от жълтъците.

Приготвяне на ястието

3 стъпка. Разбийте жълтъците със захарта - до получаването на еднородна смес.

Приготвяне на ястието

4 стъпка. В отделна купа разбийте сметаната, докато стане гъста и плътна.

Приготвяне на ястието

5 стъпка. Размразете боровинките и ги миксирайте с блендера.

Приготвяне на ястието

6 стъпка. Към жълтъците със захарта добавете размекнатото масло. Разбийте внимателно.

Приготвяне на ястието

7 стъпка. Сега е възможно смесването на всички съставки. Първо добавете пюрето от боровинки към изварата и разбъркайте хубаво.

Приготвяне на ястието

8 стъпка. След това внимателно добавете сметаната. После – маслото със захарта и жълтъците.

Приготвяне на ястието

9 стъпка. Превърнете всичко в еднородна смес. Поставете върху подготвената форма тензух. Поставете тук изварата, завържете краищата на тензуха и поставете отгоре тежък предмет. Боровинковият сладкиш трябва да остане в домашни условия и в хладилника минимум 24 часа, но е по-добре да го оставите за 2 дни и под тежък предмет. След това внимателно го „освободете” и го сервирайте на масата.

Коментари

Добави коментар

To prevent automated spam submissions leave this field empty.