ЗДРАВЕЙТЕ! Добре дошли в нашите магазини!

Добре дошли в магазини Берьозка
Berezka Ruski Magazini

Предястия

Мезе от сланина. Няколко варианта на мезета, за които не е необходимо голямо кулинарно майсторство, но ще се хареса задължително на всички.

Магазини Берьозка, руско ястие
Как е най-добре да се замезва с водка? Най-добре е така, че да е и вкусно, и полезно – маста смекчава вкуса на водката и позволява по-продължително оставане на масата, понеже удължава издръжливостта))
Категории:

Няколко варианта на мезета

Магазини Берьозка, руско ястие
Как е най-добре да се замезва с водка? Най-добре е така, че да е и вкусно, и полезно – маста смекчава вкуса на водката и позволява по-продължително оставане на масата, понеже удължава издръжливостта)) Няколко варианта на мезета, за които не е необходимо голямо кулинарно майсторство, но ще се хареса задължително на всики.
Категории:

Вкусно руло с червен хайвер и ролца от раци

Магазини Берьозка, руско ястие
Не често, разбира се, се появява в дома това най-вкусно на света руло. За да се появи, трябва да бъдат спазени няколко условия: 1. Много, много важен празник или знаменателна дата. 2. Гости. 3. Да отидете на гости на баба и дядо. Или поне едно от тези условия. Но ако условието е изпълнено, то непременно това руло ще се появи на масата...и тогава, както се казва, «налитай»!
Категории:

РЕЦЕПТУРНИК с ВИТАМИНИ А и С. Салата от кисело зеле

Магазини Берьозка, руско ястие

Ако порцията е неголяма, като при мен, то може да не наглеждате картофите, а да се посветите на МЕЗЕТО ОТ КИСЕЛО ЗЕЛЕ. Ако картофите са много, трябва внимателно да се разбъркват на всеки 10-15 минути, за да могат равномерно и хубаво да се изпекат.

РЕЦЕПТУРНИК с ВИТАМИНИ А и С. Витаминозно мезе от кисело зеле

Магазини Берьозка, руско ястие

Време на приготвяне: 25 минути
Количество порции: 3
Предназначение:
За обяд: на второ ястие
За вечеря
Специална храна: постна храна

Закуска «Здраве»: ТОСТ С АВОКАДО И ЧЕРВЕН ХАЙВЕР

Магазини Берьозка, руско ястие

Историческа справка
Някога на правителствените приеми деликатесът се сервирал в шарени ледени вази, които били изсечени от големи късове замръзнала вода и украсени с гирлянди. Смятам, че повтарянето на подвига на кремълските готвачи в домашни условия няма да доведе до нищо. Сервирането, естествено, ще е ефектни, но непрактично — вазата ще започне да се топи и в скоро време хайверът ще се озове просто в локва вода, което не е добре. Затова искам да предложа други варианти на готови мезета от хайвер.

Сандвич «Здраве»

Магазини Берьозка, руско ястие

Маслото и бял неподсладен сухар – това са идеалните партньори на червения хайвер, в компанията на които той най-добре разкрива вкуса си. Да се спрем на по-интересната хлебна основа!
Например, можем да изпечем несладки профитероли или да купим готови ;). Нарязваме половината на кръгчета, поставяме в тях малко масло или каквото и да е сирене
За минисандвичи можем да използваме бял тост, който с помощта на формички или умело с ръце изрязваме в произволни форми.
Кръглите и квадратни крекери, пясъчните кошнички, ефирните форми от наслоено тесто, картофен чипс, пълнозърнести хлебчета – всичко това е идеална основа за мезе от хайвер. В качеството на украшение можете да използвате клонче зеленина, зелен грах, късчета авокадо или лимон. Основното е да не се прекалява с декорацията, за да не се заличи вкусът на главния герой.
Безопасната и полезна норма на консумация на хайвера за деца над 3-годишна възраст е приблизително 4 чаени лъжички, или 120 г седмично = 0,5 чаени лъжички дневно = закуска «ЗДРАВЕ»!

ПАЛАЧИНКИ «ЗДРАВЕ»

Магазини Берьозка, руско ястие

Антон Павлович е писал за храненето толкова, че да се намери подходящ цитат за която и да е храна... И така, цитатът от разказа на Чехов „За непостоянството”: „...Наоколо има напитки в художествен безпорядък - пренаселено е със селда със сос от горчица, килка, сметана, зърнист хайвер, свежа сьомга и т.н. Подтикин гледаше всичко това жадно и жадно преглъщаше слюнката си. Очите му се изпълваха с масло, а лицето му се покриваше със сладострастие…
— Е, може ли така дълго? — мръщеше се той, обръщайки се към жената. — По-бързо, Катя!
Но ето, накрая се показа готвачът с палачинките… Семьон Петрович, като рискуваше да изгори палците си, хвана две отгоре, най-горещите палачинки и ги пльосна апетитно в своята чиния. Палачинките бяха горещи, порести, бухнали, като рамото на дъщерята на търговеца… Потдикин се усмихна приятно, хлъцна възторжено и ги заля с горещо масло. След това, за да разпали апетита си и да се наслади на предвкусването им, той бавно ги намаза с хайвер. А местата, които не бяха покрити с хайвер, той заля със сметана… Оставаше само да ги изяде, нали? Но не…Подтикин погледна творбата си и не бе удовлетворен…Като помисли малко, той постави върху палачинките най-мазното парче сьомга, килка и сардинка, а след това, мляскайки и задъхвайки се, сгъна палачинката на тръбичка, с чувство изпи чашката с водка, изгрухтя и отвори устата си…”

Селда по корейски

Магазини Берьозка, руско ястие

Предазначение: Мезе
Основна съставка: Сельодка, морски дарове
Време на приготовление: 30-60 минути
Просто сельодчица с лукче – това, разбира се, е вкусно! А ако пробвате този вариант по корейски, ще бъде безумно вкусно.