ЗДРАВЕЙТЕ! Добре дошли в нашите магазини!

Добре дошли в магазини Берьозка

Предястия

Руско мезе със Сельодка

Магазини Берьозка, руско ястие
Категории:

Предястие „Владивосток“

Магазини Берьозка, руско ястие
Категории:

Картофени тарталети със селда

Магазини Берьозка, руско ястие
Категории:

Палачинки от гречка с пушена риба и хайвер

Магазини Берьозка, руско ястие
Палачинките от гречка - оладушки се съчетават великолепно с ароматна пушена риба. При което колкото повече е „рибният” аромат, като скумрия, например, толкова по-добре.
Категории:

Сланина, смляна с машинката за месо, с чесън

Магазини Берьозка, руско ястие
Тази вкусна сланина, намазана върху филия хляб, е отлично мезе за любимата сипа, а така също за сгряващите напитки. Подгответе за съпруга си тази вкусотия! Описание - начин на приготовяне: Днес искам да ви разкажа как да приготвите сланина с машинката за месо - достатъчно лесно и вкусно мезе. Аз, както и всички от моето семейство, сме истински любители на сланината, и знам много рецепти за приготвянето й. Но тази лесна рецепта за сланина с машинката за месо ми е любимата, понеже няма нищо сложно в изпълнението й, а мезето е така вкусно, че е трудно да се опише. Освен това е много удобно: можете да приготвите такава сланина, да я поставите в хладилника, а след това просто да изчакате удобния момент и да я поставите на масата. А след това ви остава само да се наслаждавате на ароматното, пикантно мезе, приготвено от вас самите. Предназначение: за обяд / за празничната трапеза / коктейл Основни продукти: сланина Ястие: мезета
Категории:

Сметана. Изконно руски продукт. Пирог с домати, червен лук и сметана

Магазини Берьозка, руско ястие
Зад граница сметаната «прониква» след Втората световна война, при което в някои страни тя и досега се нарича «руска сметана». Нашите предци я правели изключително лесно: снемали («сметали» – оттук и наименованието) от млякото изплувалата по време на ферментацията сметана. Сега сметаната, съгласно държавния стандарт, се прави от сметана с 32% масленост; в зависимост от технологията се получава продукт с различна консистенция - от 10 до 40 процента масленост. Тази сметана е изключително калорична - тя се приема лесно от стомаха, в сравнение със сметаната, и е много по-полезна, отколкото млякото. Сметаната оказва благоприятно влияние върху стомаха, червата, помага при недобро храносмилане, анемия, възстановява силите. В нея се съдържат много калций и витамини - A, E, B2, B12, C, PP, а холестеринът е 4 пъти по-нисък, отколкото в маслото. Сметаната в херметична опаковка може да се съхранява 5-7 денонощия, без да се нарушат вкусовите й качества, а в нехерметична (например, в пластмасово бурканче с капак) – 72 часа. Истинската сметана не трябва да съдържа никакви добавки, съставът й е прост: сметана и закваска. А ако сте добавили растителни мазнини и стабилизатори в бурканче, то това вече съвсем не е сметана - по-скоро това е «сметанов продукт», който може да се съхранява доста по-дълго време дори и без хладилник.
Категории:

Мезе от сланина. Няколко варианта на мезета, за които не е необходимо голямо кулинарно майсторство, но ще се хареса задължително на всички.

Магазини Берьозка, руско ястие
Как е най-добре да се замезва с водка? Най-добре е така, че да е и вкусно, и полезно – маста смекчава вкуса на водката и позволява по-продължително оставане на масата, понеже удължава издръжливостта))
Категории:

Няколко варианта на мезета

Магазини Берьозка, руско ястие
Как е най-добре да се замезва с водка? Най-добре е така, че да е и вкусно, и полезно – маста смекчава вкуса на водката и позволява по-продължително оставане на масата, понеже удължава издръжливостта)) Няколко варианта на мезета, за които не е необходимо голямо кулинарно майсторство, но ще се хареса задължително на всики.
Категории:

Вкусно руло с червен хайвер и ролца от раци

Магазини Берьозка, руско ястие
Не често, разбира се, се появява в дома това най-вкусно на света руло. За да се появи, трябва да бъдат спазени няколко условия: 1. Много, много важен празник или знаменателна дата. 2. Гости. 3. Да отидете на гости на баба и дядо. Или поне едно от тези условия. Но ако условието е изпълнено, то непременно това руло ще се появи на масата...и тогава, както се казва, «налитай»!
Категории:

РЕЦЕПТУРНИК с ВИТАМИНИ А и С. Салата от кисело зеле

Магазини Берьозка, руско ястие

Ако порцията е неголяма, като при мен, то може да не наглеждате картофите, а да се посветите на МЕЗЕТО ОТ КИСЕЛО ЗЕЛЕ. Ако картофите са много, трябва внимателно да се разбъркват на всеки 10-15 минути, за да могат равномерно и хубаво да се изпекат.