ЗДРАВЕЙТЕ! Добре дошли в нашите магазини!

Добре дошли в магазини Берьозка

Рубрика СЛАДКИ РЕЦЕПТИ ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ ФИЛМИ. Шоколадов фондан (автор на рецептата е Рой Чой.Филмът е „Готвачът”)

Магазини Берьозка, руско ястие
Необходимите продукти
Съставки: 
  • 100 г черен шоколад (не по-малко от 70%)
  • 30 г масло
  • 2 бр. яйца
  • 2 с. л. брашно
  • 2 с.л. какао
  • 50 г захар или пудра захар
  • 1 ч.л. коняк
  • щипка сол
  • пломбир
Приготвяне на ястието

1. Начупете шоколада на неголеми парчета и ги разтопете на водна баня.

Приготвяне на ястието

2. Добавете масло и коняк и ги разбъркайте

Приготвяне на ястието

3. Разбийте яйцата със захар

Приготвяне на ястието

4. Отстранете шоколадовата смес от огъня и добавете яйца (ако сместа е много гореща, яйцата могат да се сварят). Добавете какао, брашно, щипка сол и разбъркайте всичко.

Приготвяне на ястието

5. Предварително загрейте фурната до 200 С.

Приготвяне на ястието

6. Намажете керамичните форми с масло и поръсете с какао.

Приготвяне на ястието

7. Разлейте шоколадовата смес по формите. Печете на фурна 5-7 минути.

Приготвяне на ястието

8. Извадете готовия фондан от фурната и оставете да изстине. При правилно приготвения фондан средата трябва да е течна. Ако го оставите прекалено дълго, ще се получи шоколадов кекс, което също е вкусно. Поставете върху чиния и украсете с ягоди. Сервирайте със сладолед.

Коментари

Добави коментар

To prevent automated spam submissions leave this field empty.