ЗДРАВЕЙТЕ! Добре дошли в нашите магазини!

Добре дошли в магазини Берьозка
Berezka Ruski Magazini

Салати

ПЪЛНЕНИ ЯЙЦА СЪС СЕЛЬОДКА

Магазини Берьозка, руско ястие
Яйцата, пълнени със сельодка и цвекло, са много красиво студено мезе, достойно за най-изисканата празнична трапеза.
Категории:

САЛАТА С КРЕНВИРШИ И КРАСТАВИЦИ

Магазини Берьозка, руско ястие
Категории:

Салата с ролца от раци, царевица и ориз. Рубриката Рецепта на деня. Зимни рецепти

Магазини Берьозка, руско ястие
Зимни рецепти Ако храната трябва да е лекарство, то то трябва да е непременно вкусно. Правилните зимни рецепти точно съответстват на това определение. Витамините са необходими както никога. Трябва да е вкусно, но няма как да се заситите с една салата от краставици. А ето от топлата салата от месо, ролета «А*ля солянка», пелмени с гъби в гювечета, гречка с кренвирши - това е и полезно, и дава приятна ситост. През зимните вечери и през почивните дни самата природа говори да сте със семейството , дома, да пофантазирате и да направите, например, удивителна "торта" - на вид почти "Наполеон", а по рецепта - най-вкусният пирог с палачинки с рибен мус или месен/рибен пирог, без печене са благовете на «Наполеон». Да не забравяме и за салатите - само витаминозните - с кисело зеле и червени боровинки. Дори от "вкусничкото" има само една полза - идеален зимен кекс, където има повече плънка, отколкото други съставки. Всичко това - в рубриката Рецепта на деня
Категории:

Норвежска салата от сельодка

Магазини Берьозка, руско ястие
Геополитика на сельодката Да пътешестваме със сельодката… Всеки може да се качи в самолета и да полети … «накъдето му видят очите» - това е лесно. А сега се опитайте не само да попътешествате, а да пътешествате с полза: за получите не само естетична наслада и физическо удоволствие, но и полезне за практическо приложения знания. Днес ще направим точно това – ще отскочим до Норвегия, Финландия, Дания и Русия. Какви знания можем да получим оттам? Сакрални знания, ще ви кажа, без много скромност. Ще разберем как традиционно в тези страни се приготвят ястия от сельодка. А след това няма да кажем на никого, че сме били там задочно. Ще разкажем например така: «Като бях в Норвегия и ми приготвиха в един уютен ресторант в центъра на Осло много оригинална салата. Така ми хареса, че поисках да разбера официалната рецепта на готвача. И какво мислите? Готвачът лично ми донесе рецептата, както и една кутия със салата и ме придума да я вземе като подарък!». Така можете да разказвате интересни истории за посещение на ресторанти и ресторантчета в Хелзинки, Копенхаген, Москва…А сега – ето ги и самите рецепти!
Категории:

Салата«Тайна» от шпроти и макарони

Магазини Берьозка, руско ястие
Това не е толкова необикновена салата, която е икономически изгодна. Това е абсолютна гаранция, че тази салата никой не я е пробвал. Отново ще предизвикате фурор!
Категории:

Суши-салата

Магазини Берьозка, руско ястие

Подготовка: 15мин. › Приготовление: 20 мин. › Общо време: 35мин.

Категории:

Суши-салат

Магазини Берьозка, руско ястие

Подготовка: 15мин › Приготовление:20мин › Общее время: 35мин

Категории:

Закуска "Радужная"

Магазини Берьозка, руско ястие

А сега да си представим: Купили сте пушена сьомга от «Санта Бремор» на смешна цена в «Берёзке», там също сте купили водка «Белая берёзка» на основата на сок от бреза.
Хайде да удивявате света…и същевременно да го украсявате!
Какво да направите? Просто нарежете сьомгата на тънки кехлибарено-прозрачни лентички, поставете ги върху белоснежна чиния, налейте предварително охладената водка «Белая берёзка» ...започва блаженството. Може и така!
А може и немного сложно, но изобретателно...
Пригответе към загадъчното мезе от сьомга сметана и черно хлебче (всичко това вземете по път, т.е. – там, в «Берёзка»).
Това мезе е идеално за пикник, за среща с приятели, за корпоративни срещи и др.под.
С него можете да видите света.
То е по-подходящо за мъже, като мезе към водката, но и ние, прелестните момичета, също можем да опитаме от тази вкусотия.

Категории:

Особености при приготвянето на салата от консервирана риба тон

Магазини Берьозка, руско ястие

Запомнете!
• Консервираната риба тон се съчетава отлично със зеленчуци и с яйца.
• Най-добре е да не използвате голямо количество съставки, за да не придобият вкуса на риба тон.
• Салатата с риба тон се подправя с майонеза, зехтин и лимонов сок или винен оцет, или просто със самото масло от консервата с риба тон.
• Салатата може да се сервира в гювечета, в салатни купи, в тарталети.
Съвсем незле се съчетава салатата от риба тон с домати. Затова един от вариантите на сервиране е да се предложи в чашки от домати.

Категории:

Яйчена салата с хрян и бекон

Магазини Берьозка, руско ястие

Хрянът – по-точно сосът от хрян, е забележително съчетание с месо и риба. При това колкото по-мазни са месото или рибата, толкова по-органичен към тях изглежда този сос. Класиката в жанра е сос и хрян и желирано месо, кренвирши със сос от хрян, подправка за окрошка, пелмени със сос от хрян.
Все пак има някои изненадващи комбинации. Например, при салатата с бекон и яйца подправката с хрян й придава по-интересен и по-ярък вкус, а нежната сьомга става по-малко мазна, но при това остава нежна и ни най-малко не губи от благородния си вкус.

Категории: