ЗДРАВЕЙТЕ! Добре дошли в нашите магазини!

Добре дошли в магазини Берьозка

Сланина, смляна с машинката за месо, с чесън

Магазини Берьозка, руско ястие
Тази вкусна сланина, намазана върху филия хляб, е отлично мезе за любимата сипа, а така също за сгряващите напитки. Подгответе за съпруга си тази вкусотия! Описание - начин на приготовяне: Днес искам да ви разкажа как да приготвите сланина с машинката за месо - достатъчно лесно и вкусно мезе. Аз, както и всички от моето семейство, сме истински любители на сланината, и знам много рецепти за приготвянето й. Но тази лесна рецепта за сланина с машинката за месо ми е любимата, понеже няма нищо сложно в изпълнението й, а мезето е така вкусно, че е трудно да се опише. Освен това е много удобно: можете да приготвите такава сланина, да я поставите в хладилника, а след това просто да изчакате удобния момент и да я поставите на масата. А след това ви остава само да се наслаждавате на ароматното, пикантно мезе, приготвено от вас самите. Предназначение: за обяд / за празничната трапеза / коктейл Основни продукти: сланина Ястие: мезета
Необходимите продукти
Съставки: 
  • Сланина — 500 г.
  • Чесън — 3-4 скилидки
  • Млян червен пипер — 0,5 ч.л.
  • Прясна зеленина — 30 г.
  • Млян черен пипер — на вкус
Приготвяне на ястието

1. Към тази рецепта е подходящо всякакво мезе - всичко зависи от вашите предпочитания. И така, отстраняваме кората от сланина и прокарваме сланината през машината за месо два пъти.

Приготвяне на ястието

2. Поръсваме смляната сланина със сол и смлян черен пипер на вкус.

Приготвяне на ястието

3. След това нарязваме чесъна и го добаваме към сланината. В рецептата пиша приблизителното количество чесън, понеже не всички харесват чесън в големи количества. Лично аз винаги добавям щедро чесън - така и вкусът, и ароматът, според мен, стават по-добри.

Приготвяне на ястието

4. Следва прясната зеленина. Нарязвам я на ситно и така я добавям към купата с сланината.

Приготвяне на ястието

5. Добаваме червения пипер. Ако не харесвате пикантната храна, може да не добавяте червен пипер. Без него също става вкусно.

Приготвяне на ястието

6. Сега разбъркваме всичко добре и завиваме маста във фолио. Поставяме в хладилника и след няколко часа можем да започнем с дегостуцията. Приятен апетит!

Категории: