ЗДРАВЕЙТЕ! Добре дошли в нашите магазини!

Добре дошли в магазини Берьозка

Торта „Изкушението на Адам”

Магазини Берьозка, руско ястие

Торта „Изкушението на Адам” е наистина много вкусно изкушение, на което не е възможно да се устои. Приготовлението на торта „Изкушението на Адам” не е много лесно, но повярвайте – струва си.

Описание на приготовлението:
За първи път пробвах тортата „Изкушението на Адам” когато бях на гости. Хареса ми още от първата хапка. Разбрах каква е рецептата и сега я споделям с вас. Процесът на приготвянето е трудоемък, необходимо е да имате повече свободно време, но какво ли не сме способни да направим, за да имаме на празничната трапеза собственоръчно изпечена домашна торта, която е изключително вкусна.
Надявам се, че рецептата на тортата „Изкушението на Адам” ще бъде разбираема за вас. Успех при приготвянето й! ;)
Предназначение: За празничната трапеза
Ястие: Печиво/ торта
Порции: 8

Необходимите продукти
Съставки: 
  • Яйца - 5 броя
  • Захар - 350 г (175 - в тестото, 75 - в крема, 100 – за сиропиране)
  • Нишесте - 50 г
  • Брашно - 200 г (150 г - в тестото, 30 г - в крема, 20 г - в ганаша)
  • Портокалов сок - 150 мл
  • Кора от портокал - 2 ч.л.
  • Портокал -1/2 бр
  • Яйчен жълтък - 3 бр.
  • Силен чай - 100 мл
  • Сметана 20% - 150 г
  • Сметана 20% - 300 г
  • Черен шоколад - 100 г
  • Масло – 70 г
  • Орехи – 1/2 ч.ч.
Приготвяне на ястието

Стъпка 1. Отначало приготвяме тесто за бисквитите. За целта в малък съд разбираме яйцата и добавяме 175 г захар. Поставяме на бавен огън, варим до разтопяване на захарта. Получената смес разбиваме, докато стане разтеглива, 10-15 минути на средна скорост на миксера. В получената смес пресяваме брашното и нишестето и разбъркваме хубаво.

Приготвяне на ястието

Стъпка 2. Изливаме тестото във формата за печене с диаметър 27 см, печем 30 минути при температура 180 градуса. Оставяме готовия блат да изстине.

Приготвяне на ястието

Стъпка 3. Сега трябва да приготвим портокаловия крем. За целта смесваме в тенджера с дебело дъно кората от портокал, сока от портокал, 75 г захар, жълтъците, 30 г брашно и солта. Поставяме сока от портокал от огъня и варим 2 минути след завиране. Отстраняваме портокаловия крем от огъня и добавяме към него нарязаната на дребно половина от портокала.

Приготвяне на ястието

Стъпка 4. Разрязваме охладената торта на половина, по дължина. Напояваме я със силния чай, потапяме в него четка и навлажняваме добре. Отгоре намазваме с портокаловия крем.

Приготвяне на ястието

Стъпка 5. Разбиваме сметаната със 100 г захар до получаването на крем, с който намазваме блата над портокаловия крем. Събираме половините от тортата и ги поставяме една върху друга.

Приготвяне на ястието

Стъпка 6. Смиламе орехите с машинка за мелене на орехи.

Приготвяне на ястието

Стъпка 7. В малка тенджерка кипваме сметаната. Когато кипне, добавяме настъргания на ситно шоколад и 20 г брашно. Затопляме, докато се сгъсти, след това добавяме маслото, загряваме още малко и отстраняваме от огъня. Леко разклащаме и оставяме получения ганаш да изстине на стайна температура. Когато се охлади, покриваме с него тортата ни. Поръсваме със смлените орехи.

Приготвяне на ястието

Стъпка 8. Поставяме тортата за няколко часа в хладилника, след което е готова за сервиране. Добър апетит!

Коментари

Добави коментар

To prevent automated spam submissions leave this field empty.