ЗДРАВЕЙТЕ! Добре дошли в нашите магазини!

Добре дошли в магазини Берьозка
Berezka Ruski Magazini

Варени картофчета със сос от сельодка

Магазини Берьозка, руско ястие
Рецепти от мама Да, това е много приятно – да съберете около масата приятелите си и да ги нагостите с непривични ястия. Да поседнете, да поговорите на чашка изстудена водчица, като бавно замезвате с традиционни мезета. Искам да кажа, че традиционни за водката могат да бъдат, разбира се, мезета от тези страни, където е измислена самата водка. Затова в такива тихи искрени вечери слагам на масата по руски: салата «Оливье»; салата «Селёдка под шубой»; сланина, нарязана на тънки прозрачни парченца; мариновани гъбки; подправени с лук и нерафинирано слънчогледово олио, и разбира се, традиционни горещи ястия. Много обичаме, аз и моите гости, когато на масата се появяват горещите, изпускащи пара, варени картофи със сос от сельодка.
Необходимите продукти
Съставки: 
  • Катофи - 10 бр.;
  • Солена сельодка - 1 бр.;
  • Лук– 1бр.;
  • Майонеза МАХЕЕВЪ – 200 г.,
  • Сметана - руска - заквасена - 1/2 чаша;
  • Слънчогледово нерафинирано масло - 1 с.л.;
  • Горчица на вкус, зеленина, сол.
Приготвяне на ястието

1. Поставете обелените картофи в подсолена вода.

Приготвяне на ястието

2. Докато картофите се варят, приготвям соса: разделям сельодката на филе (но ако сте купули готово филе, това е идеално), нарязвам на малки парчета. Също режа лука и добавям към сельодката, като смесвам всичко това с майонеза МАХЕЕВЪ, сметана. Много харесвам лютото, така че добавям още горчица.

Приготвяне на ястието

3. Картофите се свариха! Изливам водата, поставям горещите картофчета в голяма дълбока чиния и заливам с нерафинирано слънчогледово олио, а отгоре поръсвам с магданоз и копър. Поставям соса на масата в сосиерата.
Всички гости поставят в чините си картофчетата , а в края на чинията - соса от сельодка. Можете просто с вилица да поставите малко сос върху всеки картоф, а можете да го намажете и върху хляб - най-добре черен.

Категории: