ЗДРАВЕЙТЕ! Добре дошли в нашите магазини!

Добре дошли в магазини Берьозка

Запеканка с ябълки и извара

Магазини Берьозка, руско ястие

Запеканката с ябълки и извара е полезен и вкусен десерт за вашите деца. Ябълките съдържат много желязо, а изварата – калций. Това съчетание означава питателна закуска за всички членове на вашето семейство.

Необходимите продукти
Съставки: 
  • Ябълки - 600 г
  • Извара (2% масленост) - 500 г
  • Яйца - 4 бр.
  • Захар - 3-4 суп. лъжици
  • Лимон (лимонена кора и сок) - 0,5 бр
  • Грис— 125 г
  • Сол (щипка)
  • Краве масло
Приготвяне на ястието

Стъпка 1: Измийте и почистете ябълките. Нарежете ги на дребни парченца.

Приготвяне на ястието

Стъпка 2: Намачкайте с вилица изварата. Настържете лимоновата кора.

Приготвяне на ястието

Стъпка 3: Отделете жълтъците от белтъците.

Приготвяне на ястието

Стъпка 4: Разбийте жълтъците със захарта и добавете настърганата лимонена кора.

Приготвяне на ястието

Стъпка 5: Към тях прибавете изварата и гриса.

Приготвяне на ястието

Стъпка 6: Разбийте белтъците на сняг. За да се разбият по-добре може да добавите щипка сол и лимонов сок.

Приготвяне на ястието

Стъпка 7: Разбитите белтъци добавете внимателно към изварата. Пригответе тестото. Добавете дребно нарязаните ябълки, но не всички – част от тях ще ви потрябват за да ги сложите върху запеканката. Размесете добре.

Приготвяне на ястието

Стъпка 8: Намажете формата за изпичане с масло (по-вкусно е с краве масо, но може да използвате и растително). Сложете тестото във формата и украсете с ябълките. Печете в загрята до 200 градуса фурна за около 30 минути. След 30 минути проверете дали вътре се е опекла – продупчете с една клечка за зъби (ако тестото залепва за клечката значи още не е готово). В такъв случай оставете за още няколко минути във фурната.

Ето така се приготвя вкусна и питателна храна.
Приятен апетит!

Коментари

Добави коментар

To prevent automated spam submissions leave this field empty.