ЗДРАВЕЙТЕ! Добре дошли в нашите магазини!

Добре дошли в магазини Берьозка

Запеканка Зебра с руската извара

Магазини Берьозка, руско ястие
Леки летни десерти за деца и възрастни от Берёзка Лято – това е, разбира се, добре...През лятото е топло и слънчево... Настроението през лятото е винаги по-добро, отколкото през зимата... И въпреки всичко … и въпреки всичко …и през лятото организмът има нужда от допълнителни количества ендорфин - хормонът на щастието. Та нали за никого не е тайна, че пърхат пеперудите в корема, че сте окрилени и че настроението ви е отлично - това н ее нищо друго, а химически процеси в организма, предизвикани от биологично активни вещества: ендорфин, серотонин, допамин, окситоцин. Нека да разберем как да стимулираме естественото производство на тази полезна четворка за организма ни. Събитията, които спомагат за образуването на естествените опиати на организма, са незле изучени и се делят на три основни групи: хранене, навици и физически упражнения. Ние, естествено, ще се спрем на храненето... Отначало - само факти: 1. Правилният тъмен шоколад, благодарение на високото съдържание на антиоксиданти, предпазва от сърдечни удари, понижава кръвното налягане, понижава нивото на лошия холестерол и повишава нивото на добрия холестерол, и което е интересно за нас - стимулира производството на ендорфини. 2. Горчица - маслото от горчица също повишава нивото на серотонина. Добавяйки горчицата в сосовете, с които се подправят салатите, ще усетите прилив на сила и бодрост. 3. Почти същото действие притежава и сладоледът. Но не замразеният сок, а именно сметановият (каймак) сладолед. Най-добре – пломбир. 4. Води до повишаване на нивото на серотинина и сладостта. А сега - за това, което можете и сами да приготвите и за себе си, и за децата. Обърнете внимание, че всичките ни предложения: а) са лесни за приготвяне, б) са леки като тип храна (не предизвикват тежест в корема), в) са разрешени за деца. На първо място са ястията с извара, понеже, освен всичко, те са вкусни, събуждат хормона на щастието, те са много полезни: изварата активно участва в укрепването на мускулната система - просто не позволява нито на лицето да остарява, нито на тялото, нито на душата. А при децата се грижи за зъбките и укрепва костите. И така! Запеканка с извара Зебра Категория: Ястия за над 3-годишни
Необходимите продукти
Съставки: 
  • Съставки за 10 порции:
  • Руска извара «Сказка» 9% (Има в Берёзка) (500 г.)
  • Захар (5 с.л.)
  • Яйца (2 бр.)
  • Грис «Ярмарка» (има в Берёзка)(4 с.л.)
  • Какао на прах «Золотой ярлык» (Има в Берёзка) (1 с.л.)
  • Ванилин (2 г)
  • Мляко (150 мл)
Приготвяне на ястието

1. В изварата поставяме захар, ванилия, сол и яйца. Разбъркваме. След това добавяме млякото и гриса. Разбъркваме добре.

Приготвяне на ястието

2. Тестото разделяме на две еднакви части. Към едната добавяме какао.

Приготвяне на ястието

3. Намазваме формата за запеканката с масло и започваме да редуваме бяло тесто и кафяво тесто. И така, докато свърши тестото.

Приготвяне на ястието

4. Запекантака може да се приготви по два начина. Поставяме във фурната за около 35-40 минути при температура 170-175 градуса. Аз я запекох в микровълновата фурна. Поставяме формата с тестото в печката. Включваме на максимална мощност (при мен - 750) и настройваме таймера на 10 минути.

Приготвяне на ястието

5. След 10 минути запеканката е готова. Оставяме в микровълновата за още 2 минути. Изваждаме от формата, охлаждаме и разрязваме на порции. Може да я обърнем и да я намажем с шоколад, но това зависи от вкуса ви.