Телефон за клиенти: 080080200/ info@berezka.bg Он-лайн магазин: ПН-ПТ 9:00-16:00 +359 87 655 8810
Кошница

Квас

Квас
14/08/2021

Излиза така, че почти всички мои публикации съдържат носталгична нотка. Причината не е в годините, които отминават и в това, че с времето човек става досаден и все за нещо мърмори, а защото светът се променя и не винаги към добро. Доста често наистина съжалявам, че много неща или събития са забравени. 

През лятото си мислиш за нещо студено - я за сладолед, я за разхладителни напитки. Аз си спомням за жълтите цистерни с квас, от които можеше да си купиш и изпиеш по една халба и дори да си вземеш квас за вкъщи в трилитров буркан.  

Тези жълти цистерни ги имаше навсякъде в СССР. В горещите дни пред тях се извиваха опашки (че можеше ли съветският човек без опашки), а обичайните закръглени продавачки с бели престилки и касинки сръчно разливаха квас в различни съдове направо от маркуча. 

Квасът е уникална напитка, дори съдържа малко алкохол, съвсем-съвсем малко, но децата го обичат заради това и го възприемат като някаква детска бира. Знам, че в България и Румъния тази свежа, ободряваща напитка не беше популярна, но сега много наши клиенти с удоволствие си купуват бутилка квас - Квас Тарас или Лидский, или плътният и наситен квас Староманастирски. 

Опитайте от нашият квас, но задължително добре охладен и ви гарантирам, че няма да съжалявате!


Добави коментар

За да добавите коментар, трябва да влезете в профила си. Ако все още не сте се регистрирали, направете го сега. Разбира се,регистрацията е безплатна.