Офис: ПН-ПТ 8:00-16:00 +359 87 982 4252 / info@berezka.bg Он-лайн магазин: ПН-ПТ 9:00-16:00 +359 87 655 8810
Кошница

Тайни от “Березка”

Тайни от “Березка”
24/07/2021

Уханен свят

В сезона на пикниците и барбекютата подправките винаги трябва да си ви под ръка. 

Рибата добре се съчетава с розов пипер, мащерка, босилек и майорана. За птичето месо са подходящи куркумата, чесънът, резенето и кардамона. 

По-мазното месо е добре да се готви с джинджифил, карамфил и канела. Нетлъстото с чили, сминдух и индийско орехче. Но това е само върхът на айсберга. Опитните шеф-готвачи смятат, че за всеки продукт има поне една дузина идеално подходящи подправки, които ще подчертаят определени нюанси, и с тяхна помощ ще изпъкнат характерни нотки. 

Шафранът, червеният пипер и индийското орехче ще направят месото нежно, с комбинацията черен пипер и кориандър месото ще стане пикантно, а подправено с канела и кардамон ще има сладникави нотки. 


“Березка” ви съветва: 

  • Купувайте насипни подправки, само ако ги използвате веднага, пакетираните подправки запазват аромата си по-дълго време и по-добре, но не по-дълго от половин година, защото след това подправките изветряват.

  • Съхранявайте подправките на прохладно място, в противен случай част от летливите масла ще се изпари.

  • Ако приготвяте месо на открит огън и искате то да стане идеално, трябва предварително да го подготвите. Намажете месото със смес от любими подправки и го оставете да се овкуси, идеалното време за това е 7 часа.

Добави коментар

За да добавите коментар, трябва да влезете в профила си. Ако все още не сте се регистрирали, направете го сега. Разбира се,регистрацията е безплатна.