Skip links

Истории за успех. гр. Ловеч. Франчайз

Мъжа ми много често пътуваше служебно до различни градове на България и често носеше различни лакомства от Березка. През август от любопитство започнах да следя как работи веригата и тогава за първи път се свързах с Николай Солдатов, който ми каза, че точно сега Березка предлага възможност за вкючване във веригата по схемата франчайз.

Стана ми интересно, защото от известно време търсих вариант за друга дейност. Като опитен маркетолог започнах с проучването на пазара и се оказа, че много хора вече са запознати с продуктите на Березка и повечето от тях пътуват до съседния град, за да си напазаруват.

Решението беше взето – отваряме Березка в Ловеч. Започнахме с дълъг период, в който търсихме помещение. В такива случаи локацията гарантира 90% от успеха. След това трябваше да ни одобрят като партньори по франчайз схемата. Виктор Бакуревич – основателя на веригата, има много ясно виждане на кого да предостави и довери търговската марка и репутацията на компанията. След няколко срещи бяхме одобрени!

За нас Березка не е само инвестиция. Това е семеен бизнес, в който участват всички членове на семейството, включително и децата – те си имат техните отговорности, например бонбоните. Е, не само да ги ядат, разбира се, а и да следят дали има от всички, да отбелязват от кой вид трябва да се поръча и едва тогава следва поощрението.

Техническата подготовка на магазина ни отне около 2 месеца, тъй като правихме всичко със собствените си ръце под вещото ръководство на Николай Солдатов, на когото можех да звънна и късно вечерта и винаги да получа напътствия и морална подкрепа.

Берёзка Ловеч